fredag 29 september 2017

Vecka 39

Hej igen!

Ännu en vecka har passerat och det har flutit på bra. Vi känner att det är en fröjd att jobba med klassen då barnen alltid visar engagemang och intresse för skolarbetet. Heja! :) 

I torsdags hade vi Bläshammarjoggen, och vädret var härligt som tur var. Alla elever kämpade på och gjorde sitt bästa.

På alla våra utvecklingssamtal betonar vi vikten av att läsa, och hur viktigt det är för allt annat skolarbete. Att läsa 20 minuter varje dag vill vi att ni betraktar som en läxa och att ni gör det till en stående rutin hemma efter skolan.

GOTD
Denna vecka har barnen fått lära sig mer om Vandrande pinnar, Walt Disney och Aspergers.

Matte
Denna veckan har vi fokuserat lite mer på några olika problemlösningsstrategier - rita och gissa&pröva. Problemlösning kommer vi fortsätta med även nästa vecka.

NO
De flesta har arbetat klart med sina träd och vi har gått igenom trädets kretslopp och lärt oss om varför träden tappar sina blad på hösten.

SO
På SO-lektionerna har vi fortsatt att arbeta med Forntiden men även tittat på Lilla Aktuellt och gjort Nutidsfrågor. Det har kommit upp flera frågor och funderingar kring demonstrationen som kommer vara i Göteborg nu under helgen, vi har därför pratat lite om yttrandefrihet och hets mot folkgrupp med utgångspunkt i Lilla Aktuellt skolas inslag om demonstrationen.

Svenska
Vi har jobbat vidare med de olika inslagen i vårt tema Djur i litteratur. Vi har också börjat läsa en högläsningsbok som heter Noel och den magiska önskelistan av Janina Kastevik. Alla gillade boken och ville att vi ska läsa i den varje dag.

Vi har också jobbat med lite grammatik i vår bok Dags! Denna vecka handlade kapitlet om talstreck och kolon när man skriver repliker i texter.

Musik 
Vi har fortsatt vår musikanalys av en film även denna veckan.

Övrigt
Från och med nästa vecka kommer det att vara några förändringar i schemat. Läs mer om orsakerna till schemaändringen i dokumentet här under.
Schemaändringar

Under nästa vecka uppmärksammas dyslexi lite extra inne på Komedianten i Varberg. Läs mer via länken nedan.
Dyslexiveckan 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 40

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med
Torsdag
Läxa i engelska - ligger på Showbie
Idrottskläder med
Fredag


Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar