fredag 6 oktober 2017

Vecka 40

Hejsan!

Ömsom regn, ömsom sol har veckan bjudit på rent vädermässigt. Vi lät barnen vara inne en av rasterna då det regnade väldigt mycket, men vi märkte att de hade svårt att komma tillbaka och fokusera lektionen efter så vi bestämde att de skulle vara ute i fortsättningen. Detta innebär att de behöver ha kläder anpassade efter det aktuella vädret. Regnkläder och stövlar är inte fel att ha att tillgå här på skolan.

Vi har kollat av lite vilka böcker barnen läser som bänkbok här i skolan, och ser att många läser böcker som är för 6-9 år. Det är viktigt att de läser böcker som är på rätt nivå för dem för att läsningen ska vara utvecklande och givande. Därför kommer skolans bibliotekarie hit på måndag em för att ha bokprat med klassen och för att presentera lämpliga böcker som de kan låna och läsa.

GOTD
Denna vecka har barnen fått lära sig mer om den amerikanska "nationaldrycken" Coca Cola.

Matte
Vi har fortsatt fokusera på några olika problemlösningsstrategier - denna veckan talföljder och mönster. Barnen har fått lösa problem både enskilt och i grupp för att öva på de olika strategierna. Vi tränar mycket på att visa hur vi tänker och att inte bara skriva ett svar.

NO
Då några NO-lektioner utgått denna veckan pga att klassen haft vikarie har resten av lektionerna använts till att göra klart saker som är ofärdiga.

SO
På SO-lektionerna har vi fortsatt att arbeta med Forntiden men även tittat på Lilla Aktuellt och gjort Nutidsfrågor. Det har kommit upp flera frågor och funderingar kring demonstrationen som kommer vara i Göteborg nu under helgen, vi har därför pratat lite om yttrandefrihet och hets mot folkgrupp med utgångspunkt i Lilla Aktuellt skolas inslag om demonstrationen.

Svenska
Vi har jobbat vidare med de olika inslagen i vårt tema Djur i litteratur. Vi har också fortsatt läsa vår högläsningsbok - Noel och den magiska önskelistan. Under tiden vi läser den passar vi på att tillsammans dekonstruera den utifrån dess genre, (berättande text). Att dekonstruera innebär att vi identifierar alla delar som finns med och är bärande i berättande text, och skiljer dem åt från varandra. Be dem gärna berätta lite om det hemma! :) 

Vi har också jobbat med lite grammatik i vår bok Dags! Denna vecka handlade kapitlet om stavningen av vanligt förekommande ord.

Musik 
Sång och rytm har stått på agendan i musiken denna veckan. Vi har börjat lära oss "We will rock you" och även börjat lära oss en rytm till detta.

Övrigt
Barnen har ingen "officiell" läxa i engelska, eftersom de har haft vikarie under de två senaste veckorna. Vikarien låter dock hälsa att han vill att de övar på glosorna till kapitlet som heter "It's Sunday today". De finns på sidan 23 i Text Book. De kommer inte att bli förhörda på orden, men det är ändå bra om de befäster dem lite extra hemma inför kommande arbete i engelskan.
Speciella "Kom ihåg" inför vecka 41

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med. Matteläxa in.
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag


Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar