fredag 13 oktober 2017

Vecka 41

Hej igen!

I måndags hade vi bibliotekarien på besök hos oss. Hon berättade om några olika böcker som är anpassade för vår klass nivåmässigt och som kan inspirera och engagera i läsningen. Vi har flera ex av varje att tillgå i klassrummet under en period framöver, men barnen får också gärna låna hem böcker av dess om de vill. 

Deborah har varit borta under veckan och därför har klassen haft vikarie på hennes lektioner under veckan. (Matte; NO och musik). Barnen har ingen läxa i matte till nästa vecka.  

Matte
På matten jobbade klassen med de uppgifter de har på Showbie och med problemlösning i par eller mindre grupp.

NO
Veckans lektioner har använts till att på olika sätt arbeta med Allemansrätten.

SO
Vi har börjat arbeta med geografi denna vecka. Vi har tittat på filmer och läst om hur jorden skapades och vilka spår från den senaste istiden vi kan se i vår omgivning. Eleverna har fått i uppdrag att ta bilder med sin I-pad om de ser spår av istiden i sin trädgård eller närmiljö. Vi ska titta på bilderna tillsammans nästa vecka.

Svenska
Vi har på vissa lektioner "jobbat klart" med tidigare arbete och så har vi jobbat med läsförståelse i boken Läsförståelse A. Utöver det har vi i par övat på att plocka ut bärande/avgörande händelser i sagan Mästerkatten i stövlar. 

Vi har också fortsatt läsa vår högläsningsbok - Noel och den magiska önskelistan. Under tiden vi läser den passar vi på att tillsammans dekonstruera den utifrån dess genre, (berättande text). Att dekonstruera innebär att vi identifierar alla delar som finns med och är bärande i berättande text, och skiljer dem åt från varandra. Be dem gärna berätta lite om det hemma! :) Just nu är boken väldigt spännande och barnen gillar den mycket.

Vi har som vanligt även arbetat med lite grammatik i vår bok Dags! Denna vecka handlade kapitlet om ordklassen substantiv.

Övrigt
Information från rektor Elin till alla föräldrar: 

Hej!

Vi vill återigen påminna om att det är förbjudet att parkera på busshållplatsen utanför skolan mellan kl. 8.00 – 16.00. Det är många barn som kommer med cyklar eller gående till skolan och det är inte säkert för dessa elever att gå på busshållplatsen då det står många bilar där.
Vi ber samtliga att använda sig av anvisade parkeringsplatser (grusparkeringen vid gamla förskolan).

Hälsningar Elin Johansson 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 42

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag


Hoppas ni alla får en förträfflig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar