fredag 27 oktober 2017

Vecka 43

Hej hej!

Sista veckan innan lovet har passerat och nästa vecka har barnen lite härlig ledighet att se fram emot. Efter lovet kommer vi att stuva om i grupperna och de gruppkonstellationer vi gör kommer vi att ha fram till februarilovet, då vi byter igen.

Nu har det gått en tid av terminen och vi upplever att barnen visar intresse för skolarbetet och att de jobbar bra på lektionerna, vilket är positivt och roligt. Tyvärr har vi också märkt att det förekommer tråkigt och nedsättande språkbruk bland eleverna i klassen i olika situationer under skoldagen. Det gäller främst på rasterna och på de lektioner de av någon anledning har vikarie.

Vi har redan tagit upp om kränkande beteenden och vad de kan leda till, men vi ser att vi behöver arbeta mer med värdegrundsfrågor i gruppen som helhet. Efter lovet kommer vi därför att jobba mer strukturerat och medvetet mot kränkningar och med att skapa positiva mönster och beteenden i grupperna. Prata gärna med dem hemma om ord och uttryck som kan uppfattas som nedsättande och kränkande, och varför vissa ord är just det.

I tisdags var det ju FN-dagen och vi skulle ha haft ett litet firande med sång och dikter i idrottshallen, men pga dubbelbokning har det fått skjutas på framtiden. Vi tittade istället på små filmsnuttar som tog upp olika mänskliga rättigheter som vi sedan diskuterade.

GOTD
Denna vecka har barnen fått lära sig mer om Pippi Långstrump.

Matte
Arbetet med geometri har fortsatt och vi har tränat på att beskriva geometriska objekt. Vi har också repeterat längdenheterna och hur dessa kan omvandlas.

NO
Vi har gjort en sammanfattning av vad allemansrätten innebär. Vi har också tittat på våra sportryck och försökt bevara dem genom att plasta in. Under NO-lektionerna har vi också genomfört en trivselenkät och sett på en filmen "Stå upp för de tysta" som handlar om mobbning och dess effekter.

Svenska/SO
Denna vecka har vi haft lite mindre svenska än vanligt för vi har bland annat använt tiden till arbete kring FN och så har vi samarbetat med SO:n om Sverige. På fredagen körde vi lite av ett "Geografens-testamente-maraton." Efter varje avsnitt sammanfattade vi det viktigaste i en mind map i appen Popplet.

Vi har hunnit jobba klart med några  ofärdiga saker, vi har jobbat med läsförståelse och i Dags! som denna vecka handlade om kort eller lång vokal.

Övrigt
Nästa vecka är det som sagt lov och via länken nedan ser ni kommunens utbud av olika aktiviteter under höstlovsveckan.

Höstlovsaktiviteter

Vi länkar också till info om kommunens juniorverksamhet, se länk nedan.

Juniorprogram hösten 2017

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 45

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag


Hoppas ni alla får ett skönt höstlov!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar