fredag 20 oktober 2017

Vecka 42

Hej igen!

För att höja motivationen och inspirera till än mer läsning än den som redan sker fick barnen i måndags ut läskort från Akdemibokhandeln där de ska skriva upp böcker de läst. De kan sammanlagt samla på sig tre läsborgarmärken.

GOTD
Denna vecka har barnen fått lära sig mer om Lego. Fråga gärna barnen hemma om varför alla legogubbar har ihåliga huvuden. :)

Matte
Vi har repeterat begreppen från kapitel 1 om Taluppfattning och sedan har vi börjat arbeta med Geometri, denna veckan om geometriska objekt och beskrivning av dessa. Vi har även arbetat vidare med problemlösning.

NO
Vi har arbetat med svampar och lärt oss mer om dem genom film och att läsa och svara på frågor. Barnen har också fått ge sig ut i skogen och samla på sig några olika svampar. Dessa har de sedan lagt på papper för att göra sportryck (tar man bort hatten och lägger den med skivorna neråt, trillar sporerna ut och bildar ett mönster som blir väldigt fint).

SO
Vi har fortsatt att arbeta med spår från Istiden och tittat på flera fina bilder som eleverna har haft med sig. Veckan har avslutats med att vi har gjort fredsduvor med budskap om barns rättigheter för att förbereda oss inför FN-dagen på tisdag.

Svenska
Vi har på vissa lektioner "jobbat klart" med tidigare arbete och så har vi avslutat arbetet med att plocka ut bärande/avgörande händelser i sagan Mästerkatten i stövlar. 

Vi har läst färdigt vår högläsningsbok - Noel och den magiska önskelistan. Barnen ska under nästa vecka få använda den dekonstruktion vi gemensamt gjort för att skriva en sammanfattning av bokens innehåll.

Vi har som vanligt även arbetat med lite grammatik i vår bok Dags! Denna vecka handlade kapitlet om ordklassen verb

Övrigt

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 43

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag


Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar