fredag 15 september 2017

Vecka 37

Hej igen!

Ännu en vecka har passerat och arbetet flyter på bra. Under nästa vecka kommer vi att påbörja våra utvecklingssamtal. Barnen har på fredagen fått med sig tider hem i pappersform. Om tiderna inte passar får ni byta med varandra. Om det inte funkar får ni höra av er så ordnar vi en annan tid.

GOTD
Denna vecka har barnen lärt sig mer om palindromer som är vändbara ord och siffror.

Matte
Vi har fortsatt att träna på taluppfattning och även arbetat mer fokuserat med förmågorna begrepp, problemlösning och kommunikation både med skriftliga uppgifter, men också genom att spela YATZY.

NO
Nästa vecka ska barnen få forska om ett träd och denna veckan har vi tränat på hur man skriver en faktatext. Vi har plockat ut stödord ur en text om björken och gjort en mind-map. Sedan har vi gemensamt skrivit en faktatext utifrån mind-mapen. 

SO
Vi har fortsatt att arbeta med Forntiden. Denna vecka har vi tittat på tidslinjen och försökt förstå hur länge sedan Forntiden var. Eleverna har även fått en matris där de ska fylla i hur man levde under de olika tidsperioderna under Forntiden.
Vi har också tittat på Lilla Aktuellt och pratat mycket om orkanen Irma och hur tropiska stormar skapas.

Svenska
"Djur i litteratur" fortsätter.  Denna vecka har vi jobbat med att skriva kortfattade dagböcker där ett djur är den som skriver. Dagboken skulle innehålla både sådant som är naturligt för djuret och vad djuret har för drömmar i livet.

Vi har också jobbat med lite grammatik i vår bok Dags! Denna vecka handlade kapitlet om en avdelning inom ordklassen substantiv, nämligen egennamn. Vi pratade om och gjorde övningar kring ord som alltid ska skrivas med stor bokstav.

Musik 
Denna veckan sjöng vi igenom allas bild-sånger och det blev många glada skratt. Vi har också haft en musiktävling.


Övrigt
Denna blogg är specifik för år 4, men det finns också en skolövergripande blogg för hela Bläshammar skola. Där läggs info som gäller alla, från till exempel rektor och skolassistent. Kika gärna in där med jämna mellanrum! :)

Skolans blogg 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 38

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med. Matteläxa: senaste dag att lämna in
Torsdag
Studiedag - eleverna lediga
Fredag


Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar