fredag 8 september 2017

Vecka 36

Hejsan!

Under veckan som gick fick barnen sina iPads, något de uppskattade mycket! :) Vi har i dagsläget hörlurar som räcker till en halvklass, så om någon vill ta med sig egna hörlurar får de gärna göra det.

GOTD
Denna vecka har barnen lärt sig mer om svampar och om miniatyrkonstnären Willard Wigan. Barnen var imponerade av hans konstverk som ni kan ta del av i denna video: Willard Wigans miniatyrvärld. Ledtråden till måndagens GOTD är "Vändbara ord och siffror".

Matte
Vi har tittat färdigt på matteserien Morfis kod och fått träna på att lösa olika typer av problem. Barnen har varit väldigt aktiva och löst uppgifterna med bravur.  Vi har tränat vidare på att sortera tal i talsorter, tals olika värden och att generalisera tabellkunskaper. Till på onsdag nästa vecka har barnen sin första matteläxa. Den finns i ett mattehäfte som barnen fick med sig hem under torsdagen.

NO
Vi har tittat på våra löv som vi pressade för någon vecka sedan och försökt artbestämma dem. Framöver kommer barnen få välja ut ett träd som de vill veta lite mer om och skriva en liten faktatext. Vi har också lärt oss om vad fotosyntesen är och hur den fungerar.

SO
Denna vecka har vi fortsatt att prata och svara på frågor om hur vi vet vad som har hänt i historien. Idag har jag introducerat arbetsområdet Forntiden och eleverna har fått se en film om hur naturen såg ut i Sverige för ca 10000 år sedan. Vi kommer att arbeta med Forntiden de närmaste veckorna varvat med lite nutidshändelser.

Svenska
Under veckan som gått har vi fortsatt med vårt tema "Djur i litteratur".  Vi använt texter med djur i och jobbat med läsförståelsestrategier på olika sätt. Vi har sammanfattat texter utifrån specifika modeller och vi har övat på att skapa inre bilder utifrån uppläst text.

Vi har också jobbat med lite grammatik i vår bok Dags! Denna veckan handlade kapitlet om våra stora skiljetecken - punkt, utropstecken och frågetecken. 

Musik 
Vi har lärt oss melodin till "I sommarens soliga dagar". Utifrån den har barnen sedan i grupper fått göra egna låtar med bilder. Be gärna era barn berätta om hur deras låt låter.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 37

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med. Matteläxa
Torsdag
Idrottskläder med. SKOLFOTOGRAFERING      
Fredag


Hoppas ni alla får en bra helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar