fredag 22 september 2017

Vecka 38

Hejsan!

Vi har kommit igång med utvecklingssamtalen och de fortsätter under kommande vecka. Eftersom vi ännu inte riktigt känner barnen (och er föräldrar), blir samtalen mycket av ett "lära-känna-samtal" samtidigt som ett utvecklingssamtal. Vi tycker att det är trevligt att träffa alla er föräldrar under dessa stunder! :)

Från och med nästa vecka får klassen läxor i engelska. De är till torsdagar och ligger i engelskmappen på Showbie. 

Matte
Denna veckan har vi fokuserat på tallinjen och tränat denna. Barnen har också fått användarnamn till appen NOMP och fått bekanta sig med denna. De har även fått uppdrag i läxa till nästa onsdag.

NO
Fullt fokus har varit på att läsa om "sitt" träd, göra mind-maps och skriva faktatexter.

SO
Vi har fortsatt att arbeta med Forntiden. Denna vecka har vi tittat på tidslinjen och försökt förstå hur länge sedan Forntiden var. Eleverna har även fått en matris där de ska fylla i hur man levde under de olika tidsperioderna under Forntiden.
Vi har också tittat på Lilla Aktuellt och pratat mycket om orkanen Irma och hur tropiska stormar skapas.

Svenska
Under veckan har barnen fortsatt jobbat med ett djurs dagbok. Vi har även analyserat och dekonstruerat en skönlitterär text i syfte att framöver kunna sammanfatta texter av den typen på ett utförligt sätt. Barnen har fått lära sig skillnaden mellan aktionsprocesser och mentala processer i skönlitterära händelseförlopp, och de har också övat sig på att identifiera och skilja dem båda åt i text.

Vi har också jobbat med lite grammatik i vår bok Dags! Denna vecka handlade kapitlet om stavningen av ng-ljudet.

Musik 
Vi har sett filmen "Spirit - Hästen från vildmarken" och under tiden har barnen fått göra en musikanalys. Till exempel: När hörs trummor väldigt tydligt? När hörs fiol tydligt? Vad händer i filmen när olika typer av musik spelas och så vidare. 

Övrigt
På torsdag i nästa vecka är det Bläshammarjoggen. Den kommer att genomföras oavsett väder och alla elever ska komma ombytta till skolan på morgonen. Det finns möjligheter att byta om och duscha efter joggen. Man ska ha med namnad vattenflaska och frukt. Läs mer i dokumentet vi länkat till nedan.

Bläshammarjoggen  

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 39

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med. Matteläxa: senaste dag att lämna in.
Torsdag
Läxa i engelska - ligger på Showbie
BLÄSHAMMARJOGGEN
Fredag


Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar