fredag 1 september 2017

Vecka 35

Hej, hej!

Veckan har gått fort och vi har nu kommit in i skolarbetet och de olika ämnena. I måndags hade vi ett föräldramöte. Eftersom inte alla var med har vi skrivit ett protokoll med de viktigaste sakerna vi tog upp. Vi har skickat med protokollet hem i pappersform men det finns också att läsa via länken nedan.

Protokoll från föräldramötet

GOTD
Denna vecka har barnen lärt sig mer Paralympics, huvudlöss och Eiffeltornet. Fråga dem om dessa "grejer" hemma och be dem återberätta. :) 

Matte
Vi har arbetat med vårt talsystem, varför det heter tiobas-system, positionssystmet och siffrors värde i ett tal. Vi har även tränat på att generalisera tabellerna t ex "jag vet att 6+5=11, då är 60+50=110, 600+500=1100" osv.

I måndags började vi även se ett avsnitt ur matteäventyret Morfis kod. Där får vi följa tre barn som är instängda i ett TV-spel. För att komma ut måste de lösa olika matematiska uppgifter. Dessa löser även vi i klassen. Det finns fem avsnitt totalt och vi har arbetat oss igenom två.

NO
Vi har ägnat veckan åt att lära oss mer om våra svenska träd. Detta har vi gjort genom att titta på olika filmer. 

SO
Denna vecka har vi fortsatt att prata om hur vi vet vad som hände förr i tiden och hur vi ser på historiska händelser på olika sätt beroende på var vi bor och i vilken tidsålder vi lever i. Vi har även börjat läsa i historieboken.

Svenska
Under veckan som gått har vi arbetat med vårt tema "Djur i litteratur" och då främst fokuserat på genren fabel. Vi har läst fabler tillsammans och diskuterat sensmoralen i dem. Vi har också pratat om de förekommande djurens olika egenskaper och om hur en fabel är uppbyggd. Därefter har klassen fått skriva egna fabler och illustrerat dem.

Vi har också jobbat med lite grammatik i vår bok Dags! Denna veckan handlade kapitlet om alfabetet, vokaler, konsonanter och alfabetisk ordning. Dessa saker har barnen jobbat med tidigare, men vi repeterar grunderna för att ingen ska ha missat något.

Övrigt
Vi bifogar lite info från rektor. (Denna info finns även i protokollet från föräldramötet.)

 
Hoppas ni alla får en trevlig helg! 
Deborah, Liselott och Karin

Speciella "Kom-ihåg" inför vecka 36 

måndag

tisdag

onsdag
Idrottskläder med
torsdag
Idrottskläder med
fredag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar