fredag 3 maj 2019

Vecka 18

Hejsan!

Ni har säkert funderingar kring hur det kommer se ut med klassen till hösten när de börjar på Trönningeskolan. Vi har fått veta att det kommer att bli tre klasser och vi kommer därför dela in klassen i tre grupper. Sedan kommer vi sitta med lärarna från Trönninge och sätta ihop höstens klasser.

På tisdag nästa vecka kommer klass 5 från Trönninge komma hit och vi kommer ha lite gemensamma aktiviteter med dem. Efter det kommer vi att ha ytterligare en träff - den 12 juni. Då kommer vi cykla till dem och då kommer barnen få träffas i de nya klasskonstellationerna, titta på lokalerna och ha gemensamma aktiviteter.

Vi fortsätter att sälja fika på personalrummet och till nästa vecka bakar Clara och Felix.

Matte
Vi har fortsatt vårt arbete med algebra. Vi har lärt om numeriska och algebraiska uttryck och lärt oss tolka uttryck.

I torsdag hade vi besök av IT-pedagog Magnus som jobbade med programmering med klassen. Vi använde oss av programmet Scratch.

NO
Vi har tittat på fler experiment som handlar om statisk elektricitet.

SO 
Nu har vi gjort det sista på medeltiden och nästa vecka börjar vi att läsa om Gustav Vasa.

Svenska
Vi har arbetet klart om ordklasserna och påbörjat ett grupparbete där barnen ska skriva ett eget manus till en såpa. Vi har tittat på en gammal "klassiker" - Varuhuset - som ligger på Öppet arkiv på SVT och gjort en analys av såpans uppbyggnad. I fredags påbörjade de arbetet med att skapa karaktärer och den yttre strukturen för såpa.

Idrott
I onsdags var vi lediga så den här veckan blev det bara en idrottslektion och den har vi ägnat åt skolgårdsorientering i form av en stjärnorientering. Nästa vecka, vecka 19, kommer vi att vara ute. Då kommer vi att fortsätta med orientering och sen köra ett konditionspass.


Övrigt
Tisdagen 28 maj kommer hela Bläshammar skola att ha en dag i praktisk nutidshistoria och genomföra en gammaldags skoldag,  så som en skoldag skulle ha sett ut för ca 80-90 år sedan. Det innebär att barnen kommer behöva vara klädda på ett visst sätt och ha med sig vissa saker till skolan den dagen. Läs detaljerad info vi länken: Gammaldags skoldag

Torsdagen den 13 juni är det skolavslutning. Alla elever slutar kl. 13.20 och bussarna går hem 13.30. Eleverna återsamlas i klassrummen kl. 15.30 och mellan 16.00-17.00 är det avslutning på gräsplanen på 3-5-skolgården. Då är ni vårdnadshavare välkomna att vara med. Det är bra om ni går eller cyklar denna dag, då vi har ont om parkeringsmöjligheter.

Fredagen den 14 juni är eleverna lediga. :)

 Speciella "Kom ihåg" inför vecka 19

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "En insändare"
Onsdag
Idrottskläder med. Vi kommer att vara ute så ta med överdragskläder vid behov.
Torsdag

Fredag
Idrottskläder med. Vi kommer att vara ute så ta med överdragskläder vid behov. 

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar