fredag 26 april 2019

Vecka 17

Hej, hej!

I tisdags var vi inom ramen för Håll Sverige rent! ute städade i vår omgivning - på skolgården och även utanför skolans område. Vår klass gick Afrikarundan och städade längs med vägen. De hittade en hel del skräp som de samlade upp i sopsäckar.

Vi fortsätter att sälja fika på personalrummet och till nästa vecka bakar Wille C och Jack. Eftersom det återigen är en fyradagarsvecka räcker det med en mindre mängd bakverk. :)

GOTD
Denna vecka lärde sig klassen om Allitteration. Vi tittade på två olika ganska roliga klipp där allitteration använts, titta gärna på dem ni också! :)

Basker-Bosse

F-müslireklam

Matte
Vi har börjat arbeta med algebra - räkning med bokstäver och obekanta tal. Vi har pratat om likheter och arbetat med att lösa ekvationer. Veckans problemlösning handlade om att hitta mönster i talserier.

NO
Vi har i experiment tittat på hur statisk elektricitet uppstår och hur olika föremål som blir statiskt laddade reagerar med andra föremål. Vi har pratat om hur atomer ser ut inuti, med protoner, neutroner och elektroner och att elektricitet handlar om elektroner som är i rörelse.

SO 
Nu har vi gjort det sista på medeltiden och nästa vecka börjar vi att läsa om Gustav Vasa.

Svenska
Vi har arbetet vidare med våra ordklasser. Klassen har jobbat med en text där de skulle hitta substantiv, verb, adjektiv, adverb och pronomen. De har jobbat i par och har till sin hjälp haft en slags manual där information om ordklasserna sammanfattats åt dem.

Vi avslutade veckan med att pröva oss på att skriva en liten berättelse med allitterationer, kopplat till vår GOTD. De kom igång lite grand,  med väldigt underhållande texter. :)

Idrott
Vi har den här veckan påbörjat ett orienteringsområde. Vi har under fredagens lektion arbetat med kartans färger och diverse karttecken. Vi kommer framöver att använda oss av vår närmiljö när vi orienterar.

 Speciella "Kom ihåg" inför vecka 18

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "En novell"
Onsdag
1 maj - vi är lediga
Torsdag

Fredag
Idrottskläder med. Vi kommer att vara ute så ta med överdragskläder vid behov. 


Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar