fredag 10 maj 2019

Vecka 19

Hejsan!
Den näst sista hela veckan har passerat. Kommande vecka är också hel - med fem dagar i skolan, men därefter kommer det att bli lite mer upphackat för oss.

Vi fortsätter att sälja fika på personalrummet och till nästa vecka bakar Alma E och Michelle.

Matte
Vi har fortsatt vårt arbete med algebra. Denna vecka med fokus på ekvationer, att förenkla uttryck och att beräkna omkrets på geometriska former med hjälp av uttryck. På veckans problemlösningslektion spelade vi spelet "Algebrakapplöpning".


NO
Denna vecka har vi arbetat med den elektriska elektriciteten (som skiljer sig från den statiska) och började veckans lektioner med att försöka få en lampa att lysa med hjälp av ett batteri och två ledningssladdar. Här lärde vi oss om vad en sluten strömkrets är. Vi har även hunnit med att se hur elektroner som passerar genom en metalltråd gör den så varm så att den börjar glöda (för att få en förståelse för hur en glödlampa fungerar) och även kopplat en strömkrets med en strömbrytare.




SO 
I SO arbetar klassen vidare om Gustav Vasa. De har i grupp samlat information om honom och svarat på frågor. De får sedan redovisa sina kunskaper på valfritt sätt. Detta arbete avslutas nästa vecka. I slutet av terminen kommer vi att ha samhällskunskap och arbeta med mänskliga rättigheter.

Svenska
I svenskan jobbar vi vidare med våra såpor. Vi har tittat på hur man skriver ett manus med scenanvisningar och repliker.

Idrott
Under veckan som gått har vi orienterat och gjort olika övningar som förbättrar konditionen.

Övrigt
Eftersom det kanske blir en del att fixa för er där hemma påminner vi om att vi snart har vår dag med gammaldags skola - tisdag 28 maj - och bifogar samma länk med info som förra veckan: Gammaldags skoldag

 Speciella "Kom ihåg" inför vecka 20

Måndag

Tisdag
Ingen läsförståelseläxa denna veckan.
Onsdag
Idrottskläder med. Vi kommer att vara ute så ta med överdragskläder vid behov.
Torsdag

Fredag
Idrottskläder med. Vi kommer att vara ute så ta med överdragskläder vid behov. 

Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar