lördag 18 maj 2019

Vecka 20

Hej hej

Då var den sista hela veckan på terminen avslutad, nu är det tre- eller fyradagars veckor resten av terminen och vi håller på att knyta ihop säcken kring det vi arbetat med denna termin.

Vi fortsätter att sälja fika på personalrummet och till nästa vecka bakar Edward och Alma G. Eftersom det återigen är en fyradagarsvecka räcker det med en mindre mängd bakverk. :)

Matte
Vi har arbetat vidare med algebra och denna vecka fokuserat på talserier och mönster och försökt hitta algebraiska uttryck till hur olika mönster utvecklas.

NO
Det finns två olika sätt att koppla t ex lampor i en serie och det är antingen med seriekoppling eller med parallellkoppling. Hör gärna med era barn hur man gör vid de olika kopplingarna och vilka skillnader det blir i t ex lampornas sken.

Svenska 
Vi har jobbat vidare med våra såpor. I fredags påbörjades inspelningar av manusen. :)

Idrott 
Den här veckan har vi tränat brännboll inför matchen mot lärarna. Vi ägnade den ena lektionen åt att träna och slå med olika racketar, vilken teknik är bäst vilket racket blir bäst för mig?  Där fick vi också möjlighet att träna kast och ta lyror. Under Elevens val på fredagen spelade vi mot varandra. Vi avslutade veckan med att spela multiboll under veckans sista lektion.

Musik
Denna veckan har klassen arbetat med musikhistoria kring hur rap-musiken har utvecklats genom tiderna.

Övrigt
Detta har ni läst innan, men eftersom det ligger framför oss har vi kvar infon här under "övrigt" tills det inte längre är aktuellt.

Tisdagen 28 maj kommer hela Bläshammar skola att ha en dag i praktisk nutidshistoria och genomföra en gammaldags skoldag,  så som en skoldag skulle ha sett ut för ca 80-90 år sedan. Det innebär att barnen kommer behöva vara klädda på ett visst sätt och ha med sig vissa saker till skolan den dagen. Läs detaljerad info via länken: Gammaldags skoldag

Torsdagen den 13 juni är det skolavslutning. Alla elever slutar kl. 13.20 och bussarna går hem 13.30. Eleverna återsamlas i klassrummen kl. 15.30 och mellan 16.00-17.00 är det avslutning på gräsplanen på 3-5-skolgården. Då är ni vårdnadshavare välkomna att vara med. Det är bra om ni går eller cyklar denna dag, då vi har ont om parkeringsmöjligheter.

Fredagen den 14 juni är eleverna lediga. :)

 Speciella "Kom ihåg" inför vecka 21

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "En baksidestext" (om man inte gjort klart den i skolan)
Onsdag
Idrottskläder med, överdragskläder vid behov. 
Torsdag

Fredag
STUDIEDAG Eleverna är lediga.


Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar