lördag 25 maj 2019

Vecka 21

Hej hej

Vi fortsätter att sälja fika på personalrummet och till nästa vecka bakar Karl och Maximiliam. Eftersom det bara är tre dagar kommande vecka räcker det med få kakor. :)

GOTD
Denna veckan lärde sig klassen om James Bond - agent 007.

Matte
Vi har fortsatt arbeta med tal och mönster och försökt hitta algebraiska uttryck i olika mönster.

NO
Vi avslutar terminen med att arbeta med olika energikällor så som fossila bränslen, vindkraft, kärnkraft, vattenkraft mm. Här får barnen varsin energikälla att göra en liten presentation av. Denna ska göras som ett bildspel och sedan redovisas i små grupper.

Svenska 
Denna vecka fick klassen tillbaka bedömningar på sina muntliga redogörelser som vi genomförde tidigare i våras. Vi tittade på betygskriterier och de fick titta på sina egna filmade framträdanden och samtidigt titta på bedömningen.

Övrigt
På måndag den 27 maj åker vi till simstadion för ett simtest. Barnen behöver därför ha med sig badkläder till skolan.

Följande har ni läst innan, men eftersom det ligger framför oss har vi kvar infon här under "övrigt" tills det inte längre är aktuellt.

Tisdagen 28 maj kommer hela Bläshammar skola att ha en dag i praktisk nutidshistoria och genomföra en gammaldags skoldag, så som en skoldag skulle ha sett ut för ca 80-90 år sedan. Det innebär att barnen kommer behöva vara klädda på ett visst sätt och ha med sig vissa saker till skolan den dagen. Läs detaljerad info via länken: Gammaldags skoldag

Torsdagen den 13 juni är det skolavslutning. Alla elever slutar kl. 13.20 och bussarna går hem 13.30. Eleverna återsamlas i klassrummen kl. 15.30 och mellan 16.00-17.00 är det avslutning på gräsplanen på 3-5-skolgården. Då är ni vårdnadshavare välkomna att vara med. Det är bra om ni går eller cyklar denna dag, då vi har ont om parkeringsmöjligheter.

Fredagen den 14 juni är eleverna lediga. :)

 Speciella "Kom ihåg" inför vecka 22

Måndag
Badkläder med - simtest 
Tisdag
Gammaldags skoldag - se info ovan
Onsdag
Idrottskläder med, överdragskläder vid behov. 
Torsdag
Kristi Himmelfärds dag - Eleverna är lediga
Fredag
Klämdag -  eleverna är lediga.


Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar