fredag 7 september 2018

Vecka 36

Hejsan!

Veckan har flutit på i vanligt mak och eleverna har kommit in i skolarbetet ordentligt nu. I onsdags var klassen iväg på en mycket uppskattad föreläsning med Micke Gunnarsson i Sparbankshallen. Han pratade med barnen om att leva i nuet och om hur man kan tänka kring den digitala värld de växer upp i.

Vi har skickat ut tider för utvecklingssamtal till er via mejl. Vi hoppas att det ska funka med de tider ni fått.

Matte
Vi börjar terminen med multiplikation och division med större tal. Denna vecka har vi repeterat multiplikation och division med 10, 100 och 1000. De som har kunnat har också laddat ner två äventyrsappar - Blackthorn och The Lost City (gratisversioner) och dessa har barnen också fått sitta och klura kring.

NO
Vi har lärt oss om olika konstruktioner (hus, höga byggnader, broar), hur man bygger hållbart och stabilt. Trianglar har vi kommit fram till är den form som ger mest stabilitet och detta kallas fackverk. Vi har också pratat om vilka olika behov som finns när man bygger och vilka material som är hållfasta och stabila. Vi började ju vårt teknikarbete med Marshmallow-challenge - en samarbetsövning där man, på 18 minuter ska bygga ett så högt torn som möjligt med 20 spagettistrån, 1 m snöre och 1 m tejp. Överst ska en marshmallow ligga. Vi missade då att lägga med lite bilder på detta, så de kommer här nedan.












Svenska
Eleverna har delats in i par, och varje par ska skriva en faktatext. Än så länge har vi arbetat fram lämpliga underrubriker och en faktaruta. De har parallellt med faktatexterna också fått testa att skriva en insändare, vilket vi kommer att jobba vidare med nästa vecka.

Då det passar bättre att arbeta med läsförståelseläxan tidigt i veckan ändrar vi dag. Tis-tis är det som gäller nu.

SO
Vi har fortsatt titta på Dröm om demokrati och barnen har påbörjat arbetet med att skapa egna partier. Instruktionen till arbetet ligger i SO-mappen på Showbie om ni vill läsa mer om det.

Övrigt
Info från Föräldraföreningen: ÅRSMÖTE

Läs gärna om BARNFESTIVAL som arrangeras av Varbergs kommun den 6-9 september.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 37

Måndag

Tisdag
Läsläxa. Finns i Showbie i mappen "Läsförståelse".
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Engelskläxa. Ligger på Showbie.
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en härlig helg! 
Deborah och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar