fredag 14 september 2018

Vecka 37

Hej hej!

Veckan har bjudit på både regn, blåst, sol och lite värme. Vid riktigt dåligt väder som kraftig regn/blåst kommer eleverna få vara inne, men de flesta raster är uteraster, och då krävs kläder efter väder. Det är därför viktigt att barnen har med sig kläder som håller dem varma och torra under skoldagen.

Då vi både har haft fotografering och Bläshammarjoggen denna vecka har flera engelsklektioner gått bort. På grund av det förskjuts den senaste engelskläxan och ligger kvar till nästa vecka.

Matte
Vi har fortsatt vårt arbete med multiplikation av stora tal och både tränat på talsortsräkning och på uppställning. Vi har också arbetat med problemlösning.

NO
Vi har lärt oss om olika typer av broar, t ex hängbro, konsolbro, valvbro, balkbro m fl, och tittat på hur de olika broarna är konstruerade. Vi har också tittat på filmer om "läskiga" broar runt om i världen.

SO
All SO-tid har denna vecka använts till redovisningar av de egna partierna. Flera av sakerna partierna vill rör vardagen här på skolan. De kommer att få träffa rektor Elin på måndag för att se om något av det de vill ändra på går att genomföra i praktiken. Nästa vecka kommer de också att få rösta på de partier som presenterats.

Svenska
Vi har jobbat vidare med genren faktatexter. Vi har tittat på hur man gör för att fördjupa innehållet och på användandet av specifika ämnesord i faktatexter. Barnen har letat ämnesord och nyckelord i texter om partierna och fört över dem som stödord i en mind map.

Övrigt
Kolla era barns hår hemma i helgen. Det har kommit till vår kännedom att det finns barn i 3-5 som tyvärr har drabbats av löss.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 38

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "Ett recept"
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Engelskläxa: föregående veckas läxa - finns i Showbie
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar