fredag 28 september 2018

Vecka 39

Hej där hemma!

Vi har haft en vanlig vecka, utan schemabrytande aktiviteter.

GOTD
Denna vecka lärde sig barnen mer om Skalbaggar.

Matte
Vi har arbetat med kort division med en eller flera minnessiffror. Vi har också tittat på den långa divisionen (liggande stolen/trappan) och jämfört med den korta.

NO
Brobyggandet har fortsatt denna vecka. Nästa vecka är det dags att testa broarnas stabilitet och hållfasthet.

SO
I SO har vi påbörjat ett nytt arbetsområde - om Norden. Vi har tittat på tematiska kartor och jobbat i SO-boken med text och frågor om Norden. 

Svenska
Vi jobbar vidare med genren faktatext. Dock har vi bytt innehåll då vi märkte att det inte fanns adekvata texter om partierna att tillgå. Även de lättlästa texter de olika partierna har på sina hemsidor är svåra att förstå då det förekommer många komplexa ord som behöver förklaras och som också är beroende av andra, lika komplexa, begrepp. Därför skriver barnen istället enskilt texter om något de själva är intresserade av. Vårt fokus i detta arbete är nämligen inte att lära oss ett nytt innehåll, utan att lära sig att skriva en faktatext med med korrekt struktur, och hur man ska gå tillväga för att klara det.

Övrigt 
Pga den nya GDPR lagen måste vi på skolan ta in blanketter för medgivande av publicering vid varje nytt tillfälle som det blir aktuellt. Det blir tyvärr en del blanketter att fylla i för er föräldrar, men vi hoppas att detta ska effektiviseras så att fler saker täcks in i den blankett, som lämnas in i början av läsåret. Tyvärr är vi inte där just nu så vi ber om överseende med de blanketter vi skickar hem.  Med det skrivet så vill vi tala om att Agneta kommer ha en VFU-student med på engelskalektioner under några veckor framöver och hon kommer att vilja filma under lektioner. Därför kommer barnen få ännu en medgivandeblankett med sig hem för er att fylla i.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 40

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "Ett porträtt"
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Engelska
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en bra helg!
Deborah och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar