fredag 21 september 2018

Vecka 38

Hejsan!

Ännu en vecka till ända och så var vi klara med utvecklingssamtalen för denna termin. Tack för trevliga och givande möten!

Idag, fredag, hade vi besök av Magnus Lindblad som är IT-pedagog i kommunen. Han hjälpte oss med att spela in - filma - en lektion i grupp 5:2. Filmen kommer att visas och analyseras på ett nätverk för lärare som träffas i syfte att utveckla undervisningen. Även om det stod svenska på schemat var det en lektion i SO som handlade om Golfströmmen. Barnen hanterade detta mycket bra, och vi hoppas att vi kan få ut mycket av filmen! 😊

Matte
Vi har fortsatt vårt arbete med multiplikation av stora tal och även arbetat med kort division. Problemlösningen denna veckan har handlat om att hitta gömda tal.

NO
Vårt teknikarbete för denna gång avslutas med brobygge. Två och två arbetar barnen med att bygga stabila broar (som håller för en viss tyngd) där brofästena ska vara minst 30 cm från varandra. Detta arbete fortsätter även nästa vecka.

SO
Klassen har genomfört ett val där de kunde rösta på partierna som de själva skapat. De fick tillverka röstsedlar och sedan gå och rösta med ett upplägg som i en riktig vallokal. Resultatet ser ni nedan. Nästa vecka kommer vi att börja läsa om Norden. Som en start på det fick barnen idag en lektion om Golfströmmen.



Svenska
Barnen har jobbat vidare med sina faktatexter. Vi hoppas bli färdiga med dem nästa vecka. (En av svensklektionerna gick åt till att undervisa om Golfströmmen.)

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 39

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "En myt"
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
STUDIEDAG! Eleverna lediga.
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en bra helg!
Deborah och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar