fredag 31 augusti 2018

Vecka 35

Hej igen!

Nu har vi gått i skolan i två veckor redan! Tyvärr har Deborah varit sjuk under veckan och klassen har haft vikarier i hennes ämnen. I och med det har barnen ingen läsförståelseläxa i svenska till nästa vecka. Nu när Anna slutat har klassen har fått två nya lärare; Annie i idrott och Christian i musik.

I engelska kommer barnen från och med nu ha läxa som ligger torsdag till torsdag. Läxorna ligger alltid på Showbie.

GOTD
Denna vecka lärde sig barnen mer Bläckfiskar.

Matte/NO
Klassen har haft vikarie i matte och NO. De har då jobbat med kluringar och så har de fortsatt att titta på Spegelvänd.

SO
Då det är valtider arbetar vi med demokrati och hur Sverige styrs. Vi jobbar bland annat med olika begrepp och tittar på en serie som heter Dröm om demokrati, som utspelar sig i ett framtida Sverige som styrs av en diktator. Nästa vecka kommer eleverna att få skapa egna partier och jobba med att lösa vanliga politiska frågor.

Svenska
Vi har fortsatt att fördjupa våra kunskaper om faktatexter, och då främst fokuserat på faktatextens struktur och uppbyggnad. Barnen har gemensamt fått arbeta fram en stödmall som kan användas varje gång de ska skriva faktatext. Vi kommer att fortsätta med den nästa vecka. I vårt samarbete med SO:n har vi pratat mycket om skatter och välfärd. 

Övrigt
Vi kommer att ha ett föräldramöte för klasserna 3-5 tisdagen den 4 september. Vi samlas alla i matsalen kl 18.00 och går efter en kort gemensam information där, ut till de respektive klassrummen. F-2 har samling i matsalen 17.30-18.00 och introduktionen är samma för F-2 som för 3-5. Ni som har barn i båda arbetslagen kan gå på det första mötet och sedan "docka på" när vi i år 5 går till klassrummet. På så vis kan ni som behöver, vara med på båda mötena. 😊

Info från vår rektor:

Info från Föräldraföreningen: ÅRSMÖTE

Läs gärna om BARNFESTIVAL som arrangeras av Varbergs kommun den 6-9 september.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 36

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Engelskläxa. Ligger på Showbie.
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en fin helg! 
Deborah och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar