fredag 4 maj 2018

Vecka 18

Hejsan!

Denna första av två kortveckor swishade förbi fort, och vi har ännu en kortvecka framför oss. Efter det kommer det att bi lite mer "som vanligt" igen.
Matte
Den 1 maj började ett Mattemaraton som vi deltar i och som pågår under hela maj månad. Det går ut på att klassen ska göra så många uppgifter som möjligt på Kikora - mattemaraton 2018 och alla som deltar har möjlighet att, förutom att repetera uppgifter från åk 4 och lära sig mer om vad som tas upp i åk 5 och 6, vinna fina priser. Vi har ägnat veckans två lektioner till att arbeta med detta.

NO
Vi tränar oss i att skriva laborationsrapporter och de få lektioner vi haft denna veckan har vi fokuserat på att förstå hur man skriver en bra frågeställning och en bra hypotes i ett experiment.

SO
Denna korta vecka har vi ägnat onsdagens lektioner till fortsatt arbete med Sveriges naturresurser och på fredagens lektion tittade vi på Lilla Aktuellt skola och gjorde nutidsfrågor.

Svenska
Vi har bara haft svenska under två dagar denna vecka. Då har vi samarbetat lite med NO:n, med att skriva laborationsrapporter, och vi har fortsatt med barnböckerna och Häxorna. Vår målsättning är fortfarande att alla läsloggar och alla barnböcker är klara till Bläshammardagen! 😊

Musik
En av NO-lektionerna denna veckan användes till musik och vi fick övat på sånger inför skolavslutningen. Nästa veckas musikpresentationer sker av Max och Wille M.

Övrigt 
Fredag nästa vecka är en ledig skoldag för alla. Det är viktigt att de som ska vara på fritids meddelar detta till fritids så att de kan planera sin verksamhet på ett bra sätt denna dag.

Även i år kommer vår skolavslutning vara på kvällen innan skolavslutningsdagen, alltså torsdagen den 14 juni kl. 18.00. Eftersom eleverna är inkallade att vara här på Bläshammardagen och att avslutningen ligger på torsdagskvällen, innebär det att de får kompensationsledigt fredagen den 15 juni.

De som säljer majblommor måste redovisa senast måndag den 7 maj, om de inte gjort det tidigare.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 19

Måndag
Sista dagen för redovisning av majblommor  för de som säljer.
Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Musikpresentation: Max och Wille M
Torsdag
Kristi himmelsfärds dag - LEDIGA
Fredag
Klämdag - LEDIGA

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar