fredag 18 maj 2018

Vecka 20

Hej!

Tack till alla som på olika sätt bidrog till att göra Bläshammardagen till en så trevlig och lyckad tillställning - elever såväl som vuxna! Det är alltid givande för oss i skolan att träffa er föräldrar under lite mer informella former. 😀 Det finns några priser kvar från lotteriet som inte blev uthämtade under Bläshammardagen. Om ni har någon av nedanstående, vinnande lotter kan ert barn ta med den till skolan och hämta ut vinsten.

Serie A

Nr.9 Tandborstar

Nr. 58 Tandborstar

Serie F

Nr. 59 Vattenflaska + solglasögon

GOTD
Denna vecka lärde sig klassen mer om Syttende mai.

Matte
Vi har arbetat vidare med area. Denna vecka har vi arbetat praktiskt och först uppskattat arean på olika stora och små föremål och sedan mätt och beräknat den faktiska arean. Vi har pratat om vad begreppet "uppskatta" betyder och om uppskattningens rimlighet. Vi har också arbetat med problemlösning.

NO
Vi har fortsatt vårt arbete med de sex enkla maskinerna och denna vecka har vi tittat hävstångsprincipen. Vi har också tränat begreppet "roterande rörelse" genom att göra fina gubbar med rörliga ögon. Här nedan ser ni några av gubbarna.


SO
Denna vecka har vi arbetat med kartkunskap och koordinatsystem, sett på film om hur naturresurser omvandlas till färdiga produkter. Vi avslutade veckan med Veckans Nyhet, Lilla Aktuellt och nutidsfrågor. Till nästa vecka har vi ingen Veckans Nyhet i och med att det är studiedag på fredag.

Svenska
Vi jobbade intensivt med barnböckerna och Häxorna under främst första halvan av veckan. De flesta är nu klara med de två uppgifterna, så nästa vecka kommer vi att jobba med lite andra saker. Eftersom det är studiedag nästa fredag kör vi Veckans ord på torsdagen istället.  

Musik
Melodispel på gitarr och piano.
Nästa vecka står Leo och Maximiliam för musikpresentationerna.

Övrigt
På onsdag nästa vecka åker vi in mot stan och är med på en ORIENTERINGSDAG. Denna dag behöver barnen ha matsäck och dryck med sig. De ska också ha komma till skolan ombytta i lämpliga kläder att orientera i och eventuellt extra överdragskläder om det ser ut att behövas vädermässigt.

OBS! Vi har ju tidigare gått ut med att att skolavslutningen börjar kl 18.00, men i och med att den tiden krockade med Trönningeskolans tider har rektor beslutat att flytta starten till kl. 17.00 istället. Se all info ni behöver ha inför skolavslutningsdagen i rektors utskick via länken nedan.

Skolavslutning Bläshammar 2018

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 21

Måndag

Tisdag

Onsdag
Kom omklädd i idrottskläder. ORIENTERINGSDAG - medtag matsäck!
Torsdag
Idrottskläder med.
Musikpresentation: Leo och Maximiliam
Veckans ord: Å-ljudet del 2
Fredag
Studiedag - eleverna lediga

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar