söndag 27 maj 2018

Vecka 21

Hej!

Vilken härlig orienteringsdag vi fick i onsdags! Alla tog sig runt banan med bravur och gjorde sitt allra bästa. 

GOTD
Denna vecka lärde sig klassen mer om Ebola.

Matte
Vi har arbetat med problemlösning och även påbörjat området "Tabeller, diagram och lägesmått". Denna veckan har vi främst fokuserat på frekvenstabeller, hur och varför man gör sådana och sedan tränat på att göra egna.

NO
Nu har vi gått igenom alla de enkla maskinerna och vi kommer under nästa vecka arbeta praktiskt. Barnen ska i grupper göra händelsebanor och minst två av de enkla maskinerna ska vara med. Denna vecka har de fått börja skissa lite på hur de vill att deras bana ska vara uppbyggd och under nästa vecka handlar det om att testa, testa och testa igen. Det brukar bli väldigt kreativa banor och dessa kommer vi filma och sedan lägga ut här på bloggen så att ni föräldrar kan se dem också.

Till onsdag nästa vecka har barnen läxan att kunna vilka de sex enkla maskinerna är, hur de fungerar och var man kan hitta dem i vardagliga föremål/miljöer.

Svenska
Under veckan som gick jobbade vi med dikter. Vi jämförde en dikt med en berättelse och pratade om likheter och skillnader. Vi analyserade och skrev också tre olika sorters dikter som följer en viss struktur eller ett visst mönster - namndikt, kedjedikt och bokstavdikt.

Musik
Denna vecka har vi lärt oss om dur och moll och även tittat på hur man tar ackord på piano och gitarr. Nästa vecka står Mariam och Fanny för musikpresentationerna.

Övrigt
Kommande vecka är Karin iväg på utbildning och klassen kommer att ha en vikarie i svenska. Barnen har fått ut ett dokument i Showbie med en lista över vad de ska jobba med på lektionerna. De ska göra klart sådant som är ofärdigt sedan tidigare, och så ska de jobba i Dags! Eftersom de har vikarie hoppar vi över ordläxan denna vecka. 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 22

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Musikpresentation: Mariam och Fanny.
NO-läxa: De sex enkla maskinerna.
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag


Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar