onsdag 9 maj 2018

Vecka 19

Hejsan,

Arbetet flyter på här i skolan på det stora hela. Vissa dagar är det svårt att få in alla barn efter rasten då lektionerna ska börja. De som kommer in snabbt får alltför ofta sitta och vänta på att alla ska komma på plats så att undervisningen kan börja. Detta har pågått under den senaste tiden och gäller även då vi ska starta på morgonen. Vi har tagit upp det problematiska med detta med barnen, och framöver kommer vi att sätta upp sen ankomst/ogiltig frånvaro om någon är sen utan anledning. Vi hoppas att denna åtgärd ska få bort förseningarna.

GOTD
Denna veckan har barnen lärt sig om Flygolyckan i Anderna där de överlevande tvingades äta kött från de som omkom i olyckan.

Matte
I måndags fick barnen göra en diagnos kring area och sedan har vi arbetat utifrån resultatet. Vi har också ägnat tid åt mattemaraton. Hittills har klassen tillsammans gjort 4912 uppgifter som bl a handlat om tals värde, enhetsomvandlingar, att omvandla bråktal till decimaltal, beräkningar med procent mm. Många områden har vi inte arbetat med än, men vi löser många uppgifter tillsammans och de som kommit längre kan hjälpa de som fastnar på uppgifter kring nya områden.

NO
Vi har pratat om de sex enkla maskinerna och denna veckan har vi tittat på hur kilen och det lutande planet används för att vinna kraft. Vi har också tittat på en film om hur människor kommunicerat med varandra genom historien.

SO
Denna vecka har vi arbetat med hur en naturresurs omvandlas till en råvara och till slut en färdig produkt.

Svenska
Vi har jobbat på med samma saker som tidigare - barnboken och läsloggen. I tisdags tittade vi på filmen Häxorna som bygger på boken vi läst och arbetat med. Det var uppskattat av barnen! :)


Musik
Vi har fortsatt öva inför sommaravslutningen. Nästa vecka står Charlie och Frida för musikpresentationerna.

Övrigt
Nästa vecka är det Bläshammardagen här på skolan. Det är en slags öppet-hus-dag då föräldrar, syskon och andra anhöriga kan komma till skolan och "titta" på verksamheten. Den är på tisdagen den 15 maj kl. 16.30-18.30. Det är obligatoriskt för barnen att närvara då de får kompensationsledigt för den tiden fredagen den 15 juni. Om de av någon anledning inte kan närvara måste de begära ledigt för den tiden. 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 20

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Musikpresentation: Charlie och Frida
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag
Veckans ord -ljudet del 1 (Delas ut på måndagen i samma vecka)
Veckans nyhet: Max och Albin

Hoppas ni alla får en fin och solig långhelg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar