fredag 27 april 2018

Vecka 17

Hej igen!

Nu stundar en långhelg för oss alla - härligt! I måndags repeterade vi de mål vi och barnen gemensamt satte upp vid utvecklingssamtalen tidigare i våras, och i samband med det fick de med sig sina framsyftande planering hem på en stencil.

GOTD
Denna vecka har vi lärt oss mer om Choklad.

Matte
Vi har arbetat med att uppskatta och beräkna area. Vi har också tränat på att beräkna skala, förstoringar och förminskningar, och göra beräkningar med vinklar.

NO
I tisdags när vi kom till skolan ösregnade det och vi ställdes inför frågan "Blir man mindre blöt om man springer när det regnar?". Detta har vi diskuterat och fått svar på denna veckan. Vi lämnar nu området vatten och kommer resten av terminen jobba med TEKNIK. Där har vi börjat med att titta på olika uppfinningar och uppfinnare. Vi har också lärt oss mer om Alfred Nobel och om hur det sett ut tidigare i historien med uppfinningar som förändrat världen.
(Svaret på frågan: Ja, om regnet kommer rakt uppifrån och du ska förflytta dig en sträcka. Nej, om regnet kommer rakt uppifrån och du ska vara ute en viss tid. Då ska du stå still på samma ställe. Alltså olika svar beroende det på hur regnet faller, om/hur det blåser, om du ska förflytta dig en sträcka eller vara ute en viss tid)

SO
Denna vecka har vi arbetat med Sveriges största naturresurs, skogen. Vi har tittat på film, läst och diskuterat. Eleverna har fått försöka svara på frågorna Hur skulle Sveriges natur se ut om det inte fanns någon skog? och Hur skulle Sveriges ekonomi påverkas om inte skogen fanns? På dessa frågor finns inget rätt eller fel utan de har fått öva sig på att motivera sina svar och förklara varför de kommit fram till sitt svar.

Svenska
Just är barnen på väldigt olika platser i sina arbeten kring barnböckerna och Häxorna. Därför jobbar vi med lite av varje, som till exempel med att skriva fler berättelser och med läsförståelse. Vår målsättning är att alla läsloggar och alla barnböcker är klara till Bläshammardagen! 😊

Musik
Denna veckan har vi pratat om Avicii och lyssnat på några av hans låtar. Vi har också tränat på sånger inför sommaravslutningen. Nästa veckas musikpresentation står Linn och Albin för.

Övrigt 
På Bläshammardagen den 15 maj kommer åk 3-5 bl a ansvara för ett fik och ett lotteri. Här skulle vi behöva ha lite hjälp både med sponsring av priser till lotteriet och med att baka till fiket. Om man kan tänka sig att skänka något pris till lotteriet så behöver vi få veta detta senast måndagen den 14 maj. Meddela också om ni har möjlighet att bidra med något bakat. Tack på förhand! 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 18

Måndag
Valborg - alla är lediga
Tisdag
Första maj - alla är lediga
Onsdag
Idrottskläder med.
Musikpresentation: Linn och Albin
Veckans nyhet:
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag
Veckans ord: M-ljudet - del 2
Veckans nyhet: Edward och Charlie

Hoppas ni alla får en härlig långhelg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar