fredag 13 april 2018

Vecka 15

Hej igen!

Vi har kommit igång snabbt efter lovet med skolarbetet. Barnen har härliga raster i det fina vädret och vi märker att de blir pigga och energiska i solen - härligt!

På idrotten har de haft kul med att klara av Ninja Warrior-banor som Anna konstruerat åt dem. Nedan kommer några bilder från idrotten.












 



GOTD
Denna vecka har lärt oss mer om Älgen och om Fredagen den trettonde.

Matte
Vi har fortsatt testa Matteappen och denna vecka repeterat beräkningar med addition och subtraktion och gjort uträkningar i flera steg. Veckans problem handlade om glassar och på hur många sätt man kunde få två kulor med olika antal smaker.

NO
Ytspänning och Arkimedes har stått på agendan denna vecka. Vi har experimenterat, tittat på film och diskuterat vad ytspänning är och vem Arkimedes var, och vad han har haft för betydelse för den matematik och den kunskap inom vetenskap som vi har idag.

SO
Denna vecka har eleverna fått plugga till testet som de har haft nu i dag. De har förhört varandra, använt sig av begreppsmaskinen och läst i historieboken. Nästa vecka kommer vi att börja arbeta med geografi.

Svenska
Eleverna har arbetat intensivt med sina berättelser. De är engagerade och fokuserade i skrivandet, vilket är väldigt roligt. Vi ser att de aktivt använder sig av den respons de fått gällande att bearbeta sina texter vad det gäller skrivregler och kvalitet.

Deras texter och illustrationerna som de gör till ska sättas samman till en liten film i appen Explain Everything. Vi kommer att lägga länkar till filmerna här på bloggen när de är klara. Ingen kommer att bli tvungen att publicera, men vi hoppas på att många blir så nöjda med sitt arbete att de kan tänka sig att låta er föräldrar ta del av berättelserna. 😃

Vi har också arbetat vidare med vår läslogg om Häxorna. Det gör vi mestadels på fredagarna.

Musik
Vi har övat på olika sånger som kan vara aktuella inför sommaravslutningen.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 16

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder för utomhusbruk med - orientering.
Musikpresentation: Oliver och Oscar K
Torsdag
Idrottskläder för utomhusbruk med - orientering.
Fredag
Veckans ord: ä-ljudet del 3
Veckans Nyhet: Linn och Neo

Hoppas ni alla får en solig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar