fredag 20 april 2018

Vecka 16

Hejsan,

Tiden går fort och arbetet går sin gilla gång här i skolan. Det har varit en vanlig skolvecka utan avvikelser och eleverna har hunnit med mycket skolarbete.

GOTD
Denna veckan har vi haft GOTD om Burj Khalifa (som är världens högsta byggnad och finns i Dubai).

Matte
Denna veckan jobbar vi  med geometri och skala, förstoringar och förminskningar, och vinklar har stått på schemat. En bild på Musse Pigg har förstorats och finfina resultat kan ni se nedan :)



NO
Vi har lärt oss mer om Arkimedes och hans princip, vi har också genomfört ett färgglatt experiment där vi har studerat kapillärkraften (den kraft som gör att vatten rinner uppåt i t ex växter). Sedan har vi tittat på film och diskuterat hur vattenfördelningen ser ut över jorden och att det i många länder råder, eller inom en snar framtid kommer råda, en stor vattenbrist och hur man skulle kunna lösa det problemet.

Laborationsrapport
Experiment
Experiment efter en dag

SO
I SO har vi börjat arbeta med geografi. Vi har sett på filmer om vilka naturresurser som finns i Sverige och diskuterat varför naturresurser är viktiga. Eleverna har även fått använda sig av NE junior för att slå upp olika begrepp som är kopplade till naturresurser. Vi har börjat varje geografilektion med att titta på världskartan och pratat om den med målet att alla elever ska veta namn och plats på världsdelarna och de tre stora haven när vi avslutat arbetsområdet.

Svenska
Vi har jobbat vidare med att skriva berättelser och med vår läslogg om Häxorna.

Musik
Vi har fortsatt träna melodispel på gitarr och piano. Nästa veckas musikpresentation står Karl och Alma E för.

Övrigt
Om lite mindre än en månad är det dags för den numera årligen återkommande Bläshammardagen. Vi återkommer med ytterligare info längre fram, men ta gärna del av Föräldraföreningens utskick så länge. Ni hittar det via länken nedan.

BLÄSHAMMARDAGEN 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 17

Måndag
Engelskaläxa: s. 54-55 i textbook och glosor. De flesta har lagt in orden i Quizlet. Där kan de sedan träna på dem.
Tisdag

Onsdag
Orientering på idrotten - utomhuskläder med
Musikpresentation: Karl och Alma E
Torsdag
Orientering på idrotten - utomhuskläder med
Fredag
Veckans nyhet: Lucas och Fanny
Veckans ord: M-ljudet - del 1

Hoppas ni alla får en solig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar