torsdag 5 april 2018

Vecka 13

Hejsan,

Nu är sista veckan innan påsklovet gjord och vi har några lediga dagar att se fram emot. Härligt!

GOTD
Denna vecka har lärt oss mer om Hajar

Matte
Vi har fortsatt testa Matteappen och denna veckan repeterat beräkningar med addition och subtraktion samt arbetat med positionssystemet med hundratusental.

NO
Då Deborah varit iväg på utbildning och vabbat under veckan så har barnen arbetat texter och instuderingsfrågor om vatten. De har också jobbat med detta ämne på elevspel.

SO
Vi har fortsatt att arbeta med Vikingatiden, denna vecka har vi fokuserat på Birka och byteshandel. Vi har även sett en film om hur vikingarna trodde att världen skapades.

Svenska
Vi har jobbat vidare med att skriva berättelser och med vår läslogg om Häxorna. Inom ramen för skrivandet, som en respons till alla för att de ska utveckla sina texter mot en högre kvalitet, har vi bekantat oss med gestaltande beskrivningar. Vi har tittat på skillnader i kvalitet mellan texter och sett att texter med gestaltande beskrivningar upplevs som mer levande och givande. Vi har diskuterat och tittat på vad som utgör gestaltande beskrivningar och barnen har fått en sammanfattande mind map i svenskmappen på Showbie att luta sig mot i alla skrivarbeten de gör. Se nedan.


Att gestalta kan vara att visa istället för att konkret berätta. Istället för att skriva: "Han var arg" kan man till exempel skriva "Han drämde näven i bordet så hårt att det skallrade i tallrikarna och glasen". Vi har också introducerat begreppet "inre monolog" - när personer tänker i en text och sett att användandet av inre monolog kan göra texter mer gestaltande.

Musik
Melodispel på både gitarr och piano denna veckan.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 15

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Musikpresentation: Michelle och Jack
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag
Veckans ord: ä-ljudet del 2
Prov på vikingatiden
Veckans Nyhet: Oskar K och Michelle

Hoppas ni alla får ett riktigt härligt påsklov!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar