fredag 23 mars 2018

Vecka 12

Hejsan,

Så närmar sig påskledigheten med stormsteg och med detta hoppas vi också på att våren ska göra sitt inträde på riktigt. Arbetet här i skolan flyter på som vanligt, men i torsdags var det lite annorlunda för 4:2, då de fick ta emot fyra lärare från Påskbergsskolan på en öppen lektion. Även vår rektor, Elin var med. Barnen tyckte att det funkade bra, även om de var lite nervösa inför det hela.

GOTD
Denna veckan har vi inte haft någon grej.

Matte
Vi har testat en ny app på ipaden. Den heter Matteappen och i den har barnen fått fortsätta träna på att ange klockslag och beräkna tidsskillnader.

NO
Vi har lärt oss om vattnets kretslopp och hur vattnet, via reningsverk och vattenverk, kommer till våra hushåll. Vi har också arbetat med en uppgift där vi tittat på hur stor del av kroppen som består av vatten.

SO
Denna vecka har vi läst och sett film om hur och vart vikingarna reste och så har vi även arbetat med att leta fakta med hjälp av kartor. Nästa fredag så är det långfredag så vi har gjort om lite med Veckans Nyhet, i 4:1 har nästa Veckas Nyhet redan redovisats i dag och i 4:2 kommer den att redovisas på onsdag.

Svenska
Vi har jobbat vidare med att skriva berättelser och med vår läslogg om Häxorna. I och med att det är långfredag nästa fredag fick barnen ingen ny ordläxa på fredagen. De kommer att få ut en ordläxa under nästa vecka, som är till fredagen efter lovet.

Musik
Vi har introducerat melodispel på en sträng på gitarr och sedan övat på detta. Nästa veckas musikpresentationer står Angus och Moa för.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 13

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Musikpresentation: Angus och Moa
Veckans nyhet: Wille M
Torsdag
Idrottskläder med.
Läxa Ma/NO: Uppdrag om vattenförbrukning. (stencil)
Fredag
LÅNGFREDAG - eleverna lediga

Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar