fredag 9 mars 2018

Vecka 10

Hej, hej!

Arbetet här i skolan flyter på fint som vanligt. Barnen verkar ha uppskattat snön som kommit under veckan, och de har lekt mycket i den på rasterna. 

GOTD
Denna veckan har klassen lärt sig mer om författaren Roald Dahl och om internationella kvinnodagen (8 mars).

Matte
Vi har bl a arbetat med på vilka olika sätt man kan skriva datum, vad man kan utläsa i en almanacka och, repeterat årets månader och antal dagar i varje månad, och gjort beräkningar kring detta.
Inom ämnet matematik finns fem förmågor som eleverna blir bedömda utifrån. Dessa är metod, begrepp, problemlösning, kommunikation och resonemang. Varje förmåga tränas varje vecka, men denna veckan har fokus legat lite mer på metod och begrepp.

NO
Vi har gått igenom provet om luft och sedan har vi jobbat vidare med väder och värme. Detta område avslutar vi nu och från nästa vecka kommer vi arbeta vidare med vatten.

SO
Denna vecka har vi börjat läsa om Vikingatiden. Vi har haft genomgångar, sett på film, diskuterat och jobbat i boken.

Svenska
Under veckan har vi läst mycket i boken Häxorna av Roald Dahl och i anslutning till läsningen arbetat med uppgifter till texten i en läslogg. Barnen tycker mycket om boken och de visar på stort engagemang i uppgifterna. Nästa vecka kommer vi att starta upp ett skrivarbete - klassen ska skriva en berättelse - och arbeta med det parallellt med läsloggsarbetet.

Musik
Vi har tränat på trumkomp till kända låtar och försökt känna in rytm och takt. Vi har också sjungit tillsammans i klassen. Musikpresentationer nästa vecka står Ellen och Lucas för.

Övrigt
Måndagen den 12 mars kl 15-16.30 - infomöte om iPad och skolappar här på skolan, för er som är intresserade av det. 

Nästa fredag förmiddag åker vi in till Varbergs teater för att titta på konserten The Legend of Zelda & Super Mario Bros. TV-spelsmusik tolkad av Tumbleweed.
Speciella "Kom ihåg" inför vecka 11

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med. Musikpresentation: Ellen och Lucas
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag
Rättstavningsläxa Tj-ljudet del 2
Veckans nyhet: Jack och Alma E

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar