fredag 16 mars 2018

vecka 11

Hej, hej!

Den här veckan har varit lite annorlunda, både Karin och Liselott har varit sjuka delar av veckan och Deborah har varit på kurs, så det har varit flera lektioner med vikarier för klassen. Ibland blir det så, men vi försöker alltid lösa det på bästa sätt.

På torsdag i nästa vecka kommer det att hållas en öppen lektion i en av grupperna. På en öppen lektion kommer lärare, och ibland annat "skolfolk", som till exempel rektorer, och är med i klassrummet för att titta på och analysera undervisningen. Vi gör detta för att vi vill förbättra vår undervisning till att bli så högkvalitativ som möjligt. Till Bläshammar kommer denna gång fyra lärare från Påskbergsskolan, och vår rektor Elin ska också vara med.

GOTD
Denna vecka har vi inte haft någon GOTD.

Matte
Denna veckan har vi arbetat med enhetsomvandllingar i tid och att beräkna tidsskillnader.

NO
Vi lämnar FYSIK och området väder och värme och har gått tillbaka till KEMI och arbetar nu med området vatten. Vi har tittat på film om vilka olika typer av vatten - vattendrag som finns på jorden och tittat på hur fördelningen vatten - land ser ut. Vi har också arbetat med de olika faser vatten, precis som de flesta andra ämnen, kan förekomma i (gasform, flytande och fast form).

SO
Vi har fortsatt att läsa om vikingatiden och hur man bodde och levde då. Vi har arbetat mycket med jämförelser och eleverna har övat sig på att motivera skillnader och likheter. På fredagen efter påsklovet kommer eleverna ha prov på vikingatiden.

Svenska
Eleverna har fortsatt att arbeta med sin läslogg om Häxorna, och så har de påbörjat ett skrivarbete där de ska skriva barnböcker med djur som aktörer. På grund av sjukdom förhördes inte veckans ordläxa, men den kommer att förhöras på måndag istället.

Musik
Vi har spelat rytminstrument och sjungit. Musikpresentationer nästa vecka står Felix och Edward för.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 12
På tisdag 20/3 är det studiedag. 

Måndag
Förhör av föregående fredags ord (tj-ljudet del 2)
Tisdag
STUDIEDAG
Onsdag
Idrottskläder med. Musikpresentation: Felix och Edward
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag
Rättstavningsläxa - ä eller e? (Delas ut på måndag i vecka 12)
Veckans nyhet: Mariam och Clara

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar