fredag 1 mars 2019

Vecka 9

Hej!
Så var vi igång igen efter lovet och allt flyter på. Vi har, till många lärares glädje, påbörjat försäljning av fika i personalrummet här på skolan. Till nästa vecka är det Lucas och Oliver som ska baka.

GOTD
Veckans GOTD handlade om Vasaloppet som ju är nu på söndag.

Matte
Vi har arbetat klart med tabeller, diagram och lägesmått. På torsdagens problemlösningslektion fick barnen ut ett gammalt nationellt prov för åk 6. Det handlade om just tabeller, diagram och lägesmått på både E, C och A nivå. Barnen fick arbeta två och två och vilket fokus det var, från samtliga, under den lektionen - kul! Detta fortsätter vi med på nästa veckas lektion.

NO
Denna vecka har vi haft lite uppsamling kring ljud och ljus då många var lediga/sjuka när vi hade provet innan lovet. Nu avslutar vi dock fysiken för några veckor och kommer gå över till att arbeta med KEMI. Då kommer det att handla om lösningar och blandningar.

SO 
I SO har klassen avslutat om hinduismen och påbörjat om buddhismen.  

Svenska
Vi har ägnat oss åt olika typer av samtals- och pratövningar och barnen har varit mycket engagerade i detta. Så kul att se! Veckan avslutades med att de två och två fick sammanställa sina lärdomar i form av råd kring vad som är viktigt för att få ett samtal kvalitativt. Nästa vecka kommer vi att fortsätta genom att bland annat lyssna på inspelade samtal och analysera dem utifrån givna kriterier.  

Musik
I musiken har klassen övat på att spela elgitarr och på att kunna ta "rock-ackord".

Idrott
Just nu övar de på friidrott på idrottslektionerna för att förbereda sig för ett stundande besök på Tresteget.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 10

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "En novell"
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Läxa i engelska, kunna läsa och översätta text och glosor. Ligger i Showbie. 
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en finfin helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar