fredag 22 mars 2019

Vecka 12

Hej, hej!

I tisdags var vi på Tresteget och hade friidrott med år 4 och 5. Barnen var indelade i blandade grupper - länder - och cirkulerade under dagen runt på fem olika stationer och vi avslutade med en kurirstafett. Det var en lyckad dag där allt deltagande fungerade mycket bra. För att "fira" detta fikade vi lite på fredagseftermiddagen. (Vi tog av överbliven fika från det som var bakat till försäljningen. Det var ju tre som hade bakat till denna vecka, och det fanns kakor över, eftersom de bakat så mycket.)

I fredags deltog vi i en liten frågesport om Norden arrangerad av Föreningen Norden Himledalen-Lindberga. Alla mellanstadieklasser i kommunen erbjöds att delta och vi ville vara med. Har vi tillräckligt många rätt och därtill lite tur har vi chans att vinna 1000 kr till klasskassan. :)

Fikandet fortgår bland lärarna och till nästa vecka bakar Albin och Max.

GOTD
Denna veckan lärde sig klassen om Diamanter.

Matte
Vi har fortsatt träna på att beräkna vinkelsumma i trianglar och fyrhörningar. Vi har ritat figurer med givna vinklar och även mätt vinklar i månghörningar. Nu lämnar vi området vinklar, men kommer arbeta vidare med geometri. Nu med olika geometriska figurer, omkrets och area på trianglar och sammansatta figurer.

NO
Vi har gjort en undersökning där vi tittat på hur mycket salt som kan lösas i 1 dl vatten - och då fått en "mättad lösning". Vi har även arbetat med begreppen inom området blandningar och lösningar genom att göra olika Quizlet-spel. Nästa vecka avslutar vi området med ett litet eftertest.

SO 
I SO skriver barnen texter om hur det gick till när Sverige blev ett enat land.

Svenska
Klassen har förberett sina muntliga presentationer och under fredagen redovisade de i smågrupper. 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 13

Måndag
STUDIEDAG Eleverna lediga.
Tisdag
Läsförståelseläxa "En faktatext"
Onsdag
Idrottskläder med. Eftertest "Blandningar och lösningar"
Torsdag

Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar