fredag 15 mars 2019

Vecka 11

Hejsan!

Fredag igen och nytt blogginlägg. Kakorna har varit fortsatt uppskattade av kollegiet och nästa vecka är det Linn, Elliot och Charlie som bakar.

GOTD
Denna vecka hade vi två st GOTD:

Den 14 mars - (3.14) - firades Pi-dagen världen över, så en av grejerna var en lektion om just Pi.

Den 15 mars - internationella sömndagen - hade vi en lektion om sömnen och dess betydelse för välbefinnandet.

Matte
Mäta och rita vinklar har stått på veckans program i matematik. Vi har även laborerat kring och gjort beräkningar med vinkelsumman i trianglar och i fyrhörningar.

NO
Förra veckan gjordes en undersökning och denna veckan har ägnats åt att skriva en laborationsrapport utifrån undersökningen. Denna har barnen sedan fått respons på och därefter har de fått bearbeta sin rapport, innan den slutligen lämnats in för bedömning.

SO 
I SO jobbar klassen om Medeltiden och bygger utifrån det de lär sig om denna historiska period en medeltida by i appen Minecraft.

Svenska
Vi har jobbat vidare med det muntliga och denna vecka fokuserat på att presentera. Klassen har fått pröva olika sätt (t.ex titta ner i golvet, vanka av och an, prata lågt, prata jättehögt, stå med ryggen emot o.s.v.) att presentera och sedan fått utvärdera vilket som var minst och mest effektivt för att publiken skulle kunna ta till sig innehållet.

Grupp 5:1 såg i fredags filmen På väg till skolan, som vi skrev om förra veckan, och genomförde i anslutning till den slutuppgiften i att samtala.

Övrigt
Friidrottsdag på Tresteget. Se nedan.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 12

Måndag

Tisdag
FRIIDROTTSDAG på Tresteget. Vi cyklar dit och hem. Kom ombytt. Medtag hjälm och matsäck.
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Läxa i engelska, kunna läsa och översätta text och glosor. Ligger i Showbie. 
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar