fredag 8 mars 2019

Vecka 10

Hej!

Som vanligt flyter det på här i skolan. På fredagen hade bara den ena gruppen bild ett längre pass, och den andra hade svenska. Detta för att de på bilden skulle arbeta med lera och kunna bli klara på en och samma lektion. På svensklektionen passade vi då på att titta på en film som vi använde som ett underlag för att samtala i grupp. En slutuppgift på det vi har jobbat med i svenska den sista tiden. Filmen, som är en prisbelönt dokumentär, heter På väg till skolan och handlar om fyra barns olika förutsättningar för att få gå i skolan. En film som berör mycket och som sätter perspektiv på tillvaron.

Se filmtrailer här: Trailer - på väg till skolan

Nästa vecka gör vi likadant, men grupperna byter ämne. De som var lediga eller sjuka på bildlektionen kommer att få med sig lera hem och får genomföra uppgiften hemma.

De som bakar till nästa vecka är Charlie, Isabelle och Wille. 😊

GOTD
Veckans GOTD handlade om internationella kvinnodagen - igen! Vi hade den förra året också, men innehållet tål att upprepas.  

Matte
Nu har vi börjat arbeta med vinklar och under veckan har vi fokuserat mycket på att få förståelse för begreppen inom området - trubbig vinkel, spetsig vinkel, rak vinkel, rät vinkel, vinkelhake, vinkelbåge, vinkelben, vinkelspets m.fl. Detta har barnen fått träna på genom att göra egna begreppskort på sina Ipads, som de sedan fått delge en kompis. Här nedan ser ni hur ett sådan "kort" kunde se ut. Vi har också tränat på begreppen på Quizlet.


NO
Vi har fortsatt terminens arbete i NO med kemi - och har ägnat veckan åt att förstå skillnaden mellan en blandning och på en lösning. Detta har vi gjort genom att genomföra två olika undersökningar. Vi har också repeterat hur man skriver laborationsrapporter, för det kommer vi göra en del under veckorna framöver.




SO 
Klassen har fortsatt att arbeta om buddhism, och de har också haft ett test på området.

Svenska
Arbetet med att samtala har fortlöpt. Under veckans första del fick de göra en samtalsövning utifrån två kontrasterande manus och diskutera skillnaden mellan dem. Efter det fick de i grupper samtala om en text de fick höra på. De spelade in samtalen och fick sedan analysera sin egen insats utifrån de saker vi tillsammans kommit fram till utgör viktiga parametrar vid ett samtal. Fredagens övning (se ovan) var som en avslutning på området.

Idrott
Vi har fortsatt träna inför friidrottsdagen, både längdhopp och kulstötning. Vi har också spelat och testat på basket med nya bollar som vi fått av Varbergs Basket, tack så mycket!

Övrigt
Tisdagen den 19 mars kommer vi att ta oss till Tresteget för att ha en gemensam friidrottsdag med åk 4. Vi kommer att cykla fram och tillbaka, så se till att vårstäda cykeln. Eleverna ska komma ombytta denna dag, men ha inomhusskor med sig. Eleverna ska ha med sig mat för dagen och är det någon som önskar få mat med sig från skolan måste detta meddelas till någon av oss senast tisdag den 12 mars. 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 11

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "En uppslagsbok"
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Läxa i engelska, kunna läsa och översätta text och glosor. Ligger i Showbie. 
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar