fredag 9 november 2018

Vecka 45

Hej hej!

Så var vi igång igen efter lovet! Deborah har varit ledig, så klassen har haft vikarie i matte  och NO under veckan som gått. Det har fungerat fint.

I onsdags var klassen med i uttagningen till "Vi i femman". Vi hoppas på att det gick bra och vi väntar med spänning på resultaten. 😊

GOTD
Denna vecka lärde sig klassen mer om Orkaner och om Elvis Presley.

Matte/NO
Under veckan har barnen arbetat mycket självständigt med olika uppgifter som handlar om bråk i matten och om kroppen i NO.

SO
Denna veckas SO-arbete har fokuserat på samerna. Eleverna har tittat på film, haft genomgångar och fått svara på frågor rörande samerna.

Svenska
Vi har påbörjat ett arbete med en läslogg utifrån boken Alex Dogboy av Monica Zak. Vi jobbar med boken parallellt med vårt arbete om insändare. När det gäller insändarna har vi denna vecka tittat på hur en effektiv argumentation läggs upp med tre argument som följer en viss ordning och struktur. Bli inte förvånade om era barn kommer hem och ber om högre veckopeng... 😉

Övrigt 
Nedan kommer allmän info från Föräldraföreningen (länken) och om ett disco vår klass ska arrangera ihop med Föräldraföreningen (rutan).

Info från Föräldraföreningen

  
Speciella "Kom ihåg" inför vecka 43

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Engelskläxa - finns i Showbie
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar