fredag 16 november 2018

Vecka 46

Hejsan!

Här kommer ett inlägg med många bilder och en del praktisk info gällande nästa vecka.

Under barnens skolgång kommer de i olika årskurser (2, 5 och 8) få besök av olika företag som berättar om sin verksamhet och om vilka yrkeskategorier som kan finnas representerade på just det företaget. Detta är ett samarbete mellan skola och arbetsliv och det brukar förkortas SKAL.

I åk 5 får man besök av Deromegruppen och i tisdags var det vår tur att få besök. Förutom att eleverna fick en del information om Deromegruppen är, och vad de gör för något fick de bygga broar och torn med kaplastavar modell större som de från Derome hade med sig. I samband med detta pratade de om olika konstruktioner och byggmaterial. På måndag kommer de tillbaka och då ska deras besök handla om olika yrkesgrupper som finns på företaget.

Nedan kan ni se lite vad den förmiddagen handlade om.







GOTD
Denna vecka lärde sig klassen mer om Diabetes, men anledning av det var Världsdiabetesdagen onsdagen den 14 november.

Matte
Tal i decimalform har vi börjat arbeta med och tiondelar och hundradelar har varit i fokus. Vi har pratat om positionssystemet och om att en siffra får ett värde beroende på vilken position den står på. Vi har även repeterat beräkningar med kort division.

NO
Vi har arbetat med matspjälkningskanalen och börjat arbeta med blodomloppet och hjärtat. Vi har gjort lite pulsuppdrag (mätt vilopuls och vad som händer med pulsen när man utför ett fysiskt arbete och varför det händer) och även en kroppskontrollövning (Håll en tung bok rakt ut åt sidan från kroppen.)Vad händer? Varför orkar man inte hålla hur länge som helst?

SO
Arbetet med Norden fortskrider. Klassen har avslutat delen om samerna och de har jobbat med jämförelser mellan de olika nordiska länderna.

Svenska
Vi har jobbat vidare med våra insändare och med boken om Alex Dogboy.

Övrigt 
På tisdag 20 november ska vi åka skridskor i Varbergs ishall tillsammans med åk 4. Vi åker direkt på morgonen och är tillbaka innan kl.14. Eleverna ska ha med sig matsäck, gärna varm dryck, hjälm, skridskor och kläder, vantar, mössa... ja allt för att inte frysa. Skridskor går att låna i ishallen, men ta gärna med egna om man har, och klubba får tas med.


På fredag 23 november ska vi åka på julmusikalen Drömmen om jul som spelas på Pingstkyrkan i Varberg. Vi tar med oss smörgåsar från skolan som lunch, men de måste ta med dricka själva, till exempel vatten, saft, varm choklad. Tre av skådespelarna är elever som går i klassen.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 47

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "En förklaring"
Onsdag
Idrottskläder med. Matteläxa NOMP "Tal i decimalform"
Torsdag
Engelskläxa - finns i Showbie
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar