fredag 23 november 2018

Vecka 47

Hej igen!

Under denna vecka har vi haft flera schemabrytande aktiviteter, och många av de vanliga lektionerna har "försvunnit". I måndags hade vi återigen besök av Deromegruppen hela förmiddagen, i tisdags åkte vi skridskor och idag, fredag har vi varit på fin musikal.

Matte
Under förra veckan diskuterade och pratade vi mycket om tal i decimalform, och under denna veckans lektioner har vi färdighetstränat uppgifter som handlat om tiondelar.

NO
Hjärtat och blodet har varit i fokus denna veckan. I torsdags fick vi möjlighet att på riktigt studera ett hjärta då en elev hade med sig olika organ från ett lamm hit till skolan. Spännande, äckligt, intressant, fascinerande, coolt, speciellt, illamåendeframkallande, blodigt, ja massor med olika tankar och känslor uttryckte eleverna kring detta. Några elever vågade känna och trycka på organen och vissa ville bara titta på håll. Organen vi fick studera närmare var hjärta, lungor, njure och lever. Här nedan ser ni lite bilder.








SO
Nordenarbetet har fortsatt. Denna veckan har barnen jämfört de olika nordiska länderna. På måndag kommer klassen få ett litet förhör kring de nordiska länderna. (De har haft tid under veckan att träna på innehållet här i skolan).

Svenska
På grund av de många schemabrytande aktiviteterna har  tyvärr all svensktid försvunnit denna vecka.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 48

Måndag

Tisdag
STUDIEDAG Barnen är lediga.
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Engelskläxa - finns i Showbie.
Matteläxa NOMP
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar