fredag 26 oktober 2018

Vecka 43

Hejsan!

Nu är sista veckan innan lovet gjord - tiden flyger iväg! Vi avslutade den utifrån klassens önskemål med fika och film. Det var mysigt! 😀

Matte
Denna veckan har vi arbetat med jämförelse av bråk och bråk på tallinjen. Nedan ser ni lite av hur det arbetet gick till.




NO
Vi har arbetat vidare med skelett, leder och muskler och framför allt fokuserat på våra muskler. Vi har gjort övningar som handlat om att förstå skillnaden på statiskt och dynamiskt muskelarbete och vad som är jobbigast för muskeln. Nedan ser ni hur det har kämpats med övningarna.
Vi har också börjat arbeta med matspjälkningskanalen.

Kämpaglöd

Linn och Maxi gör squats (benböj)

SO
I SO har klassen fått titta på varandras presentationer om Danmark, och de har fått respons på arbetet. I samband med responsen har de fått titta på och jämföra vad som utgör en enkel resp en mer utvecklad presentation. Utifrån responsen har de fått möjlighet att bearbeta sin arbeten till att bli mer fördjupade.

Svenska
Vi har jobbat vidare med genren insändare. Denna vecka har vi fokuserat på vilka delar en insändare består av och hur den är strukturerad. Vi har också arbetat med olika typer av argument - sakargument och värderande argument. Be dem gärna att berätta om skillnaden mellan dessa två för er där hemma.

Övrigt 
Som ni alla vet är det höstlov nästa vecka. Lovet kallas även "läslov" och flera organisationer, till exempel Läsrörelsen, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar med flera, samarbetar för att få fler barn att läsa på lovet. Nedan finns en utmaning som främjar läsning för de som vill. Barnen har fått med lappar hem om detta och ni som föräldrar behöver gå in på länken nedan och godkänna användarvillkoren. Hoppas det blir mycket härlig läsning på läslovet! 😊

Jag har läst 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 45

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "Utdrag ur en berättelse""
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Engelskaläxa
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en härligt och stärkande lov!
Deborah och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar