fredag 16 februari 2018

Vecka 7

Hej hej!

Nu är vecka 7 till ända och vi har alla lite ledighet att se fram emot, eftersom det är sportlov nästa vecka! :) När barnen kommer tillbaka efter lovet har vi stuvat om i grupperna och de konstellationerna kommer vi att behålla fram till sommarlovet.

GOTD
Denna veckan har klassen lärt sig mer om teckenspråk.

Matte
Under veckan har vi fokuserat på att träna specifikt på de olika förmågorna kommunikation, begrepp och metod.

NO
Vi har förberett inför provet och genomfört det, och även börjat med ett nytt arbetsområde - ämnet FYSIK, nämligen om väder. 

SO
Vi jobbar just nu med reklam och källkritik i SO:n. Barnen har fått pröva att förfalska en nyhet, och de har sett på film och diskuterat frågor rörande media.

Svenska
Under veckan som gick har vi fördjupat oss extra mycket i att skriva repliker och dialog i berättande texter. Vi har också jobbat lite med antonymer och synonymer i vår Dags-bok.

Sist på fredagen hade vi fruktmys och tittade på filmen Bäst i Sverige.

Musik
Melodispel på piano har stått på schemat denna veckan. Barnen har även börjat träna enkelt trumkomp - detta har de i läxa att fortsätta öva på under lovet. Till sin hjälp när de tränar har de "Simons fantastiska trumskola" på Youtube.

Efter lovet kommer vi köra igång med musikpresentationer. I läxa till varje vecka har två elever i uppgift att hemma göra en presentation av en favoritlåt. Mer information om detta har barnen i musikmappen på Showbie. Där finns även en lista på vilken vecka varje barn har att göra sin presentation till. Först ut med sina presentationer är Oscar J och Isabelle.

Övrigt
På tisdagen i vecka 9, den 27 februari, kommer vi att tillbringa förmiddagen i Veddige ishall och åka skridskor. Det finns ett begränsat antal skridskor att låna där, men det är bra om så många som möjligt tar med sig egna skridskor. Hjälmar måste barnen också ta med. Lite extra, varma kläder är även det bra att ha med, för det är kallt i ishallen.

Vi äter på skolan när vi kommer tillbaka, och därför behöver barnen inte ha med sig någon lunch. Dock får/kan de gärna ta med sig lite mellanmål eller fika, till exempel någon varm dryck och smörgås eller liknande. De får inte ta med godis, snacks och läsk.

Via länken nedan hittar ni lite info om vilka aktiviteter som finns i kommunen under sportlovsveckan:

Sportlovsaktiviteter

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 9

Måndag
Läxa musik: enkelt trumkomp
Tisdag
Skridskodag. Hjälm och eventuellt skridskor med. Liten fika/matsäck.
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag
Rättstavningsläxa sj-ljudet del 3
Veckans nyhet (Alma E och Maximiliam)

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar