fredag 2 februari 2018

Vecka 5

Hej igen!

Arbetet går bra här i skolan och eleverna är engagerade. Det är snart dags för utvecklingssamtal och vi ser fram emot att träffa alla er föräldrar igen! :) Vi skickar ut tider under nästa vecka.

Nedan följer ett meddelande från arbetslag 3-5:


GOTD
Denna veckans GOTD handlade om IKEA och dess grundare Ingvar Kamprad

Matte
Sex tillfällen behövdes för att klassen gemensamt skulle nå medlet 85 på multiplikationstestet och glädjen när resultatet 86,6 presenterades i tisdags var öronbedövande. Så på onsdagen blev det glasskalas. Dessa test återkommer vi till även i åk 5. Nu har vi gått över till att arbeta med division.

NO
På måndag nästa vecka kommer vi ha en halvdag med experiment kring området luft som vi arbetat med i några veckor. Vi har under denna veckan förberett oss på detta genom att läsa texter, diskutera och barnen har fått arbeta med att svara på frågor.

SO
Denna vecka har vi avslutar arbetet med Kristendom, Judendom och Islam. Vi har även fått lyssna på de första presentationerna av veckans nyhet. På tisdag kommer vi att starta upp nästa arbetsområde som kommer handla om massmedia och källkritik.

Svenska
Skiljetecken, interpunktion och meningsbyggnad har stått i fokus under veckan som gick. Vi jobbade med sidorna 29-37 i Dags! som handlade om just meningsbyggnad. De som inte blev klara med sidorna får göra klart dem hemma till tisdag nästa vecka.

Engelska 
Denna vecka hann Barbro aldrig gå igenom nästa veckas läxa så denna får de på måndag och sedan förhörs glosor måndagen vecka 7.

Musik
Veckans fortsatte vi med musikteori, repeterade notvärde och tittade på hur man hittar noterna på pianot.

Övrigt
Lite info om "Junior" och från föräldraföreningen finner ni via länkarna nedan:

Info om Junior
Info från Föräldraföreningen

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 6

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med
Torsdag
Idrottskläder med
Fredag
Rättstavningsläxa
Veckans nyhet

Hoppas ni alla får en trevlig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar