fredag 9 februari 2018

Vecka 6

Hej på er där hemma!

Tiden flyger fram och nästa vecka är den sista innan sportlovet. Vi har hunnit träffa några av er föräldrar, men de flesta utvecklingssamtalen kommer att ligga under vecka 7 och 9, och vi har skickat ut tider till er alla. 

GOTD
Denna veckan har klassen lärt sig mer om e-ämnen och tillsatser i mat.

Matte
Vi har arbetat vidare med division och veckans problemlösningsuppgift handlade om att lösa problem i flera steg, att testa och pröva sig fram.

NO
Veckan började med en halvdag med experiment där barnen, indelade i grupper, fick genomföra 11 olika experiment om luft och där deras kunskaper om lufts egenskaper testades. Nästa torsdag kommer barnen ha ett till test, denna gång får de träna extra hemma på det vi arbetat med. Texter har barnen fotat och frågor som barnen arbetat med ligger i Showbie. Texterna är fotade från "Boken om fysik och kemi" som även finns på inläsningstjänst som barnen har på sina Ipads. Där kan de även lyssna på texterna.

På måndag får de även hem sina experimenthäften och kan använda dem i sina förberedelser inför provet. Vi har också tittat på uppskjutningen av Falcon Heavy som SpaceX gjorde i tisdags. Som last hade rymdfarkosten en Tesla Roadster.

SO
Vi har under veckan börjat med ett nytt SO-ämne - samhällskunskap. Vi har pratat om massmedia och källkritik, tittat på Lilla Aktuellt och jobbat med nutidsfrågor.

Svenska
Vi har fortsatt att arbeta med skrivregler och språkriktighet, och då med fokus på särskrivningar och sammansatta ord. Vi har gemensamt läst texter där särskrivning har ställt till det och tittat på bilder av särskrivningar från verkligheten. Det finns många särskrivningar att hitta på alla möjliga ställen. Till exempel på skyltar i affärer och på reklamblad. Sidorna 7-15 i Dags! handlade om dessa saker, så de jobbade vi också med. Vi avslutade fredagen med att illustrera särskrivningar. Se några av deras alster nedan. :)



Musik
Fingersättning och melodispel på piano har stått på schemat denna veckan.

Övrigt
På tisdagen efter lovet (den 27 februari) kommer vi att åka till Veddige ishall och åka skridskor. Det är bra om så många som möjligt kan ha med sig ett par skridskor den dagen. Vi återkommer med mer info nästa vecka.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 7

Måndag
Läxa i engelska sid 44-45, text och glosor
Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Idrottskläder med. Prov: LUFT
Fredag
Rättstavningsläxa sj-ljudet del 2
Veckans nyhet (Karl och Frida)

Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar