fredag 15 december 2017

Vecka 50

Hej hopp juledopp :)!

Nu är det bara en vecka kvar innan vi alla får lite välförtjänt lov och vila. Under veckan som gick fick vi också lite vinterväder att njuta av - åtminstone vissa av dagarna. Nästa vecka kommer vi att ha lite schemabrytande aktiviteter som till exempel en julpysseldag.

GOTD
Denna vecka har barnen fått lära sig mer om Alfred Nobel, eftersom det var Nobel-dagen i söndags. Alfred Nobel är en av de mest kända svenskarna genom tiderna.

Matte
Vi har fortsatt träna på beräkningar, denna veckan med subtraktion. Vi har övat på strategierna talsortsräkning, uppställning, nära/lite. I t.ex. uppgiften 302 - 297 ligger talen nära varandra på tallinjen, det skiljer 5 mellan dem och i t.ex. uppgiften 301-5 ska man ta bort lite.

NO
Det har varit ett febrilt arbete med slutuppgiften i biologi som genomförs som ett grupparbete. Varje grupp har själva bestämt hur de ska presentera några av de begrepp som vi har arbetat med. Några gör ett bildspel, några grupper gör en video och några andra gör planscher.

Svenska
Under veckan har vi jobbat med lite av varje. De har jobbat vidare med sin sammanfattning av Snitt-Jönsson och med Dags! som denna vecka handlade om stavning av å-ljudet. Den mesta tiden har barnen lagt på att skriva en julberättelse inför julavslutningen. Julberättelsen de skriver är bidrag till en liten tävling och ska innehålla tio av oss givna ord. Den som vinner får en biobiljett och får sin berättelse uppläst på julavslutningen i idrottshallen.

SO
De har arbetat vidare med uppgifterna i religion som ligger på Showbie under veckan.

Övrigt
Nästa vecka är det julavslutning på fredagen. Vi hade velat att barnen skulle få sluta något tidigare denna dag, men det fungerade dessvärre inte med bussbolagen. Vi har ändå bestämt att de barn som får/kan åka hem själva vid 13.30 får göra det, men då måste vi bli meddelade om vilka barn som stannar till 15.00 och vilka barn som går hem 13.30. OBS! Vi kommer bara att släppa hem de barn vars föräldrar meddelat oss via mejl eller medskickad lapp. Meddela oss gärna så fort som möjligt, men senast torsdag i nästa vecka.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 51

Måndag

Tisdag
Julpysseldag :)
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Idrottskläder med. NOMP-läxa - multiplikationstabeller
Fredag
Julavslutning

Hoppas ni alla får en fin 3:e advent!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar