fredag 25 januari 2019

Vecka 4

Hej!
Veckan har gått snabbt som vanligt. I början av nästa vecka kommer vi att skicka ut tider för utvecklingssamtal till er vårdnadshavare.

GOTD
Veckans GOTD handlade om något som är blått och slitstarkt - jeans.

Matte
Vi har fortsatt arbetet med mätningar, enheter och enhetsomvandlingar.

NO
Barnen har läst texter om ljud och svara på frågor. Med detta lämnar vi nu området ljud, men fortsätter med fysik, nu inom området LJUS. Om de barn som har möjlighet, kan låna med en ficklampa hemifrån till skolan nästa vecka, vore det toppen.

Denna vecka har vi även använt en lektion till att gå igenom Kroppen-provet som barnen hade innan jul. Vi har tittat på elevsvar som gett olika poäng och varför man fått olika poäng, och utifrån det tittat på hur man kan utveckla sina svar så att de blir mer kvalitativa.

SO
I SO har klassen arbetat vidare med världsreligionerna och under veckan som gått har de mestadels fokuserat på islam. De hade också ett prov om judendom och kristendom.

Svenska
Denna vecka har vi påbörjat ett arbete om källkritik. Vi har pratat om vad en informationskälla är och om begreppen användbarhet och trovärdighet när det gäller källor. Vi har bland annat lärt oss att en källa kan vara helt trovärdig, men ändå inte vara användbar för barnen om den är på en för hög språklig nivå, eller om den inte ger dem svar på de specifika frågor de har.

Musik
I musiken har barnen spelat bas.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 5

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "En rapport"
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Läxa i engelska, kunna läsa och översätta text och glosor. Ligger i Showbie. 
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar