fredag 18 januari 2019

Vecka 3

Hejsan!

Veckan har gått snabbt och vi har kommit igång bra med skolarbetet. I veckan som gick pratade vi lite med klassen om skärmtid och effekterna av de snabba belöningar som olika spel och appar kan ge. Vi såg en kort film om ämnet och vi läste tillsammans med klassen ett blogginlägg som tar upp begreppet "popcornhjärna". Eleverna var engagerade i detta och många kände igen sig i flera saker. Om ni vill läsa och prata vidare hemma hittar ni blogginlägget via länken: Elevhälsan om popcornhjärna

GOTD
Veckans GOTD handlade om Ingemar Stenmark

Matte
Vi har arbetat med mätningar, längd-, volym och viktmätningar, både praktiskt och mer teoretiskt med enhetsomvandlingar.

NO
Vi har börjat denna termin med att arbeta med FYSIK och området LJUD. Vi har lärt oss att ljud är när något sätts i svängning och beroende på hur snabba svängningarna är så får vi olika höga och låga toner. Vi har också lärt om hur eko uppstår, om ljudstyrka och även hur ljud förs vidare olika snabbt i olika typer av material.

SO
I SO arbetar klassen om kristendomen.

Svenska
Vi har jobbat vidare med Alex Dogboy och så har vi återupptagit arbetet med våra insändare. De flesta var klara innan jul, men det var vissa saker som behövde "filas på" lite. Nästa vecka gör vi helt klart med dem och så kommer vi att börja med källkritik.

Musik
Veckans lektion i musik har använts till musiklyssning och det handlade om musikvideos. Barnen har också fått träna spel på bas.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 4

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "En intervju"
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
NOMP-uppdrag Mätningar (det som inte gjorts klart i skolan)
Läxa i engelska, kunna läsa och översätta text och glosor. Ligger i Showbie. 
Fredag
Idrottskläder med.

Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar