fredag 19 januari 2018

Vecka 3

Hej!

Veckan har flutit på bra och barnen har snabbt kommit in i skolarbetet.

Matte
Denna vecka har barnen fått rätta en taluppfattningsdiagnos som innehöll både rätta svar och felsvar. Syftet med detta var att få barnen att träna sig i att följa, redogöra för och resonera kring matematiska beräkningar, men också att få analysera beräkningar och föra resonemang om resultatens rimlighet, genom att motivera varför ett svar var rätt eller fel. Barnen har sedan själva fått göra en liknande diagnos. Nästa vecka ska vi analysera resultaten och utvärdera om detta sätt att arbeta med en uppgift/diagnos har gjort att barnen klarar uppgifterna i större utsträckning än tidigare.
Vi har även fortsatt träna på multiplikationstabellerna. Dessa kommer testas av nästa vecka så förhör gärna era barn hemma på de tabeller de känner är svåra.


NO
Denna veckan har vi lärt att luft är något som tar plats, tynger och trycker. Vi arbetar utifrån en lärcirkel där vi får läsa texter, se på filmer, genomföra experiment och resonera kring olika frågeställningar. Till nästa vecka har barnen två enkla experiment att genomföra hemma. Diskutera gärna med era barn om vad som händer i de olika experimenten och varför det händer. (Som ett litet facit till er föräldrar så handlar båda experimenten om lufttryck. Exp 1: När man stänger dörren ökar trycket inne i toalettrummet, detta gör att vattenytan rör sig.) Exp 2: När man sätter fart på luften genom att blåsa, minskar lufttrycket på ovansidan, medan trycket på undersidan är oförändrat - papperet lyfter (jmfr med flygplan).

SO
Vi har under veckan fortsatt att arbeta med kristendom, judendom och islam.
I dag gick vi igenom uppgiften "Veckans nyhet". Varje vecka ansvarar två elever, en från 4:1 och en från 4:2, för att presentera veckans nyhet, presentationen ska vara ca 5 minuter lång och handla om en nyhet som hänt under veckan. Eleverna har fått ett schema över när de ska hålla i veckans nyhet, veckan som kommer är det Angus och Elliot som ska presentera en nyhet.

Svenska
Under veckan har barnen arbetat med att göra klart i sina grammatikböcker Dags. Några har även börjat med en Robinsonad.

Musik
Veckans lektion handlade om musikteori - noter, vad de heter och hur man skriver dem i ett notsystem. 
Speciella "Kom ihåg" inför vecka 4

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Idrottskläder med.
HEMEXPERIMENT 1 och 2 "Luft" (stenciler)
Eng-läxa: glosor
Fredag
Rättstavningsläxa
Veckans nyhet

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar