lördag 13 januari 2018

Vecka 2

Hejsan!

Då var terminen igång och vi startade lite mjukt med en kortvecka. I skolarbetet tog vi vid där vi avslutade i höstas, och barnen kom snabbt in i det.

Under nästa vecka är Karin på skidsemester så klassen kommer att ha vikarie i svenskan. Flera av lektionerna kommer deras ordinarie lärare att ha, så det blir bara personer som eleverna redan träffat.

Matte
Vi börjar terminen med multiplikation och lektionerna denna vecka har vi ägnat åt att träna multiplikationstabellerna. Träna gärna dessa lite extra hemma.
NO
Vi har börjat arbeta med luft inom ämnet KEMI. Några grupper har även fått extra tid till att göra färdigt sina grupparbeten i biologi.

SO
Denna vecka har vi repeterat det vi arbetade med förra terminen. Vi har även tittat på Lilla Aktuellt´s årskrönika och diskuterat nyhetsåret 2017.

Svenska
Under veckan fick klassen ut individuella arbetsscheman att förhålla sig till under nästa vecka. Det handlar om att göra klart allt som var ofärdigt i Dags! och om att skriva en Robinsonad instruktioner som de får allt eftersom skrivandet fortgår.

När vi gjorde screeningarna i höstas såg vi att många av eleverna behöver bli säkrare på stavningsregler av vanligt förekommande ord och därför kommer klassen under våren att få en ord-läxa varje vecka där de ska öva på olika stavningsregler. De ska kunna vad ordet betyder och hur det stavas. Läxorna kommer att ligga från fredag till fredag, men den första läxan delades ut nu på fredagen och förhörs när Karin är tillbaka. Alltså har de två veckor på sig för den första läxan. 

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 3

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Idrottskläder med.
Fredag


Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Liselott och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar