onsdag 5 juni 2019

Vecka 23

Hejsan!

Nu är det inte mycket kvar av läsåret och allt blir lite lätt hektiskt med diverse schemabrytande inslag för klassen. I måndags var vi på Säker sommar och så orienterade vi inne i stan. Det var en härlig dag!
Torsdag i nästa vecka är ju terminens sista dag och vi ska städa ur bänkar och klassrum. Det vore jättebra om alla fick med sig en extra påse denna dag, då det är en del materiel som ska tas med hem.

I veckan fick barnen träffa tre olika lärare från Trönninge som alla undervisar i moderna språk. De fick info om tyska, spanska och franska och kommer att få välja ett av dessa tre att läsa som B-språk när de börjar sexan. Idag onsdag har barnen fått en lapp ang språkvalet med sig hem. Den ska fyllas i och tas med tillbaka senast på tisdag.

Matte
Vi har arbetat med koordinatsystem och gjort koordinatdinosaurier.






Svenska 
Vi har gjort en liten skrivövning där barnen genom slumpen fick uppgifter om person, plats, problem och lösning, och utifrån de förutsättningarna skriva en berättelse.

Övrigt
Måndagen den 10 juni åker vi till Buaskogen i Olsfors på klassresa. Vi samlas vanlig skoltid och åker från skolan 9.45. För övrig info kring detta se mejlutskick från Anna Algebäck.

Onsdagen den 12 juni cyklar vi till Trönninge för att besöka de blivande klasskompisarna och titta på lokalerna. Vi cyklar dit och hem, så alla måste ha med sig cykel och hjälm.

Torsdagen den 13 juni är det skolavslutning. Alla elever slutar kl. 13.20 och bussarna går hem 13.30. Eleverna återsamlas i klassrummen kl. 15.30 och mellan 16.00-17.00 är det avslutning på gräsplanen på 3-5-skolgården. Då är ni vårdnadshavare välkomna att vara med. Det är bra om ni går eller cyklar denna dag, då vi har ont om parkeringsmöjligheter.

Fredagen den 14 juni är eleverna lediga. :)

 Speciella "Kom ihåg" inför vecka 24

Måndag
Oömma kläder, bra skor och vattenflaska.
Tisdag
Årlig traditionell brännbollsmatch åk 5 mot personal. Lapp om språkval
Onsdag
Vi besöker Trönninge på förmiddagen och äter lunch där. Medtag cykel och cykelhjälm.
Idrottskläder med.
Torsdag
Skolavslutning 16.00.
Fredag
Eleverna är lediga.


Hoppas ni alla får en härlig långhelg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar