fredag 8 februari 2019

Vecka 6

Hej!

Veckorna flyter på och arbetet här i skolan likaså! Nästa vecka är sista veckan innan lovet, och den är kortare än en vanlig vecka då fredagen är en studiedag och eleverna är lediga.

GOTD
Veckans GOTD handlade om en av våra stora exportvaror - järn.

Matte
Vårt arbete med beräkningar har fortskridit och denna veckas fokus har legat på att välja räknesätt i textuppgifter och sedan göra en beräkning.

I veckans problem sattes tålamodet hos barnen på prov. Det är jobbigt när man inte snabbt kommer på lösningen... men efter ett tag och en ledtråd senare kunde flera grupper lösa följande uppgift:

NO
Denna veckan har vi lärt oss om hur ljus kan brytas och varför det bryts, i t ex vatten. Vi har studerat konvexa och konkava linser och lärt oss om hur vi ser och om hur djur ser. Sedan har vi börjat med en färgsnurra som vi kommer arbeta vidare med nästa vecka.

På torsdag nästa vecka kommer barnen få ett litet test kring det vi lärt om ljud och ljus. De kommer att få tid i skolan att läsa på till detta.

SO 
I SO har klassen fortsatt med världsreligionerna och denna vecka fokuserat på hinduism. 

Svenska
Vi har läst färdigt Alex Dogboy och nästan alla är klara med de uppgifter som finns i läsloggen. Vi har parallellt med läsningen också jobbat vidare med källkritik, och då främst tittat på olika hemsidor. Vi har tittat på utformning, innehåll, utgivare och syfte.

Idrott
Vi avslutade veckan med att spela BINGO på idrotten, en uppgift som bygger på samarbete där man i gruppen får lösa olika uppdrag. Till idrottslektionen påminner vi om att ta med sig ombyte, handduk och skor. Alltför många har inga skor med sig, och får springa barfota då strumpor inte är ok på grund av att halk- och skaderisken ökar.

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 7

Måndag

Tisdag
Läsförståelseläxa "En instruktion"
Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
Läxa i engelska, kunna läsa och översätta text och glosor. Ligger i Showbie. 
Test i NO - ljud och ljus (tid för öva ges på skoltid)
Fredag
Studiedag - eleverna lediga

Hoppas ni alla får en fin helg!
Deborah, Lena och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar