lördag 15 december 2018

Vecka 50

Hej, hej,

Nu närmar sig terminsavslut och alla ser vi fram emot lite ledighet, men en sista vecka innan jul har vi kvar. Den kommer bland annat innehålla en förmiddag med julpyssel och på fredagen gemensam F-5 avslutning, med sång och dans, i gymnastiksalen.

Discot klassen hade tillsammans med Föräldraföreningen förra fredagen gick mycket bra, och det kanske blir ytterligare ett disco under vårterminen. 

Matte
Beräkningar med tal i decimalform, addition och subtraktion, och sambandet mellan tal i decimalform och tal i bråkform har vi arbetat med denna veckan.

NO
Denna vecka har vi börjat avrunda vårt arbete med Kroppen. Vi har lärt oss mer om hjärnan och vårt nervsystem. På torsdag nästa vecka kommer barnen ha ett prov där deras kunskaper om kroppen kommer testas, och under nästa veckas lektioner kommer de få förbereda sig för detta. I Showbie finns material (instuderingsfrågor och begreppslista) för dem att arbeta med när de tränar inför provet.

SO
Eleverna har jobbat vidare med religion, främst om de judiska högtiderna.

Svenska
Vi har läst i Alex Dogboy, och så har klassen fått skriva en julberättelse. De fick tio givna ord och begränsat skrivutrymme för det är en liten skrivtävling vi brukar ha innan jul. Vinnaren får en biobiljett. 😊

Speciella "Kom ihåg" inför vecka 51

Måndag

Tisdag

Onsdag
Idrottskläder med.
Torsdag
PROV Kroppen
Fredag
Terminens sista skoldag. Barnen slutar kl. 12.30

Hoppas ni alla får en fin 3:e adventshelg!
Deborah och Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar