fredag 2 december 2016

Vecka 48

Nu har vi kommit in i december och det är inte så lång tid kvar på denna terminen!

I matematiken jobbar vi på med multiplikation. Eleverna är riktigt duktiga på detta och jobbar på bra. Redovisningen av Winnetkakorten har blivit bättre denna vecka och vi hoppas att detta håller i sig och att eleverna minst en gång i veckan har med sig sina kort till skolan för kontroll.

I svenskan arbetar vi med vokaler och dubbelteckning. Eleverna blir säkrare och säkrare på detta men det är fortfarande klurigt för vissa att veta om orden ska stavas med en eller två konsonanter. Vi kämpar vidare med detta. Hjälp gärna era barn med stavningen och hur meningarna ska skrivas när de gör sin läsläxa.

Under två dagar varje vecka kommer vi ha besök av en man från Syrien som ska lära sig om det svenska skolsystemet. Han är utbildad lärare i Syrien och ska nu skolas in i den svenska skolan för att kunna jobba även här. Han läser vid Göteborgs universitet och har SFI varje vecka. Han kommer framförallt att finnas med i vår klass, men kommer även få vara med i andra verksamheter på skolan. Han gjorde sin första dag hos oss igår, torsdag.


Påminnelse! På måndag, 5 december, är det studiedag. 


Vi önskar alla en trevlig helg och en härlig andra advent!

/Jennie och Agneta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar